BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,66
HABER /  EKONOMİ

TÜSİAD'dan faiz artırımı açıklaması

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, Merkez Bankası'nın enflasyon ile mücadele için tüm adımları bağımsız bir şekilde atması gerektiğini belirterek dün gerçekleşen faiz artışıyla herkesin rahatladığını söyledi. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ise Merkez'in hamlesi için 'bir miktar rahatlık sağladı' yorumunu yaptı.

Abone ol

TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda açılış konuşmasını yapan Özilhan, yüksek enflasyonun uzun vadeli düşünmeyi ortadan kaldırdığını belirterek, Merkez Bankası'nın enflasyon ile mücadele için tüm adımları bağımsız bir şekilde atması gerektiğini vurguladı. Özilhan, TCMB'nin dün attığı adımla herkesin biraz rahatladığını söyledi. Özilhan, ekonomide birinci önceliğin makro ekonomik istikrarın sağlanması gerektiğini ifade etti.

TÜSİAD BAŞKANI: BİR MİKTAR RAHATLATTI

Özilhan'ın ardından kürsüye gelen TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik de "Dün MB tarafından atılan adım son iki haftadır yaşanan süreçte bir miktar rahatlık sağladı. Bundan sonraki süreçte ekonomi yönetiminin ahenk içinde politika yapmasını bekliyoruz" dedi. 

"Yüksek büyüme ile ekonominin tekerleri hızlı dönüyor ama yüksek cari açık ve enflasyon ile patinaj yapıyoruz. Şu anda yaşadığımız durum budur" diyen Bilecik, "Bir an önce ekonomimize duyulan güveni yeniden tesis etmemiz gerekiyor, aksi halde ekonomimiz sert bir düzeltmeyle karşı karşıya kalacaktır." ifadesini kullandı.