BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,68
GÜNCEL

Türkiye'de inanılmaz rekor! Rekor kitabına Türkiye'nin adını yazdırdık

International Forum Coffee Weeks etkinliği kapsamında düzenlenen 2,5 tonluk Türk kahvesi rekor denemesi Marmara Forum Alışveriş Merkezinde yapıldı.

International Forum Coffee Weeks etkinliği kapsamında düzenlenen 2,5 tonluk Türk kahvesi rekor denemesi Marmara Forum Alışveriş Merkezinde yapıldı. 10 usta tarafından 3 saat kaynatılarak yapılan kahveyle, Bosna Hersek'te 650 litre ile olan dünya rekorunun kırılması için yapılan deneme başarıyla gerçekleşti.

Marmara Forum Alışveriş Merkezi, 1 Kasım Perşembe günü başlayan International Forum Coffee Weeks ile yarışmalardan tadımlara, workshoplardan özel dekorlara kadar kahveye dair pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bosna Hersekte 650 litre ile olan Guinness rekorunun yeni sahibi 2,5 tonluk Türk kahvesi ile heyet onayının ardından Türkiye'nin olacak.

Türk kahvesinin milli değerimiz olduğunu vurgulayan Marmara Forum AVM Pazarlama Yöneticisi Reyhan Aslan, Guinnessin vermiş olduğu onayın ardından Türk kahvesiyle rekorlar kitabına Türkiye'nin adını yazdıracak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Aslan, Milli değerimiz Türk kahvesi rekorunu neden Türkiyeye taşımayalım dedik ve böyle bir girişimde bulunduk. Dünyanın en büyük Türk kahvesi cezvesi ölçülerine uygun olarak bir cezve ürettik. Eski rekor 1 metre 25 santim uzunluğunda bir cezveydi ve biz 1 metre 85 santim olan daha büyük bir cezve ürettik. Hakem heyeti ölçümleri yaptılar, uygunluk verdiler. Bütün ölçüler şimdi Guinnesse gidecek. Onayın ardından rekorlar kitabına adımızı yazdırmış olacağız dedi.

Sitene Ekle
Etiketler