BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye 'nin Oscar adayı Ahlat Ağacı oldu!

Türkiye 'nin Oscar adayı, Kış Uykusu”yla Cannes Film Festivali’nin büyük ödülü Altın Palmiye’yi kazanan Nuri Bilge Ceylan'ın Ahlat Ağacı filmi oldu. Ahlat Ağacı'nda Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Hazal Ergüçlü ve Bennu Yıldırımlar rol alıyor.

Abone ol

2014 yılında “Kış Uykusu”yla Cannes Film Festivali’nin büyük ödülü Altın Palmiye’yi kazanan Nuri Bilge Ceylan, bu yıl yeni filmi“Ahlat Ağacı” ile bu kez Oscar'ın peşinde.

1 Haziran’da vizyona giren olan film, Sinan adlı baş karakterin etrafını kuşatan değer yargılarıyla mücadelesini konu alıyor.

Filmde oyuncuları Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Hazal Ergüçlü ve Bennu Yıldırımlar rol alıyor.

İngiliz gazetesi Guardian’ın sinema yazarının beş yıldız verdiği filmin IMDB puanı ise 10 üzerinden 9.4.

NURİ BİLGE CEYLAN KİMDİR: 1959 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Nuri Bilge Ceylan, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi’nde sinema yüksek lisansı yaptı. Yaptığı dört filmin de yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını üstlenen Ceylan, sinemaya ''Koza" adlı kısa filmiyle adımını attı. Ardından 1997'de "Kasaba" filmini, 1999 yılında da "Mayıs Sıkıntısı"nı çekti.

56. Cannes Film Festivali’nde yarışan ve favori filmler arasında gösterilen Nuri Bilge Ceylan’ın 2002 yapımlı dram filmi “Uzak”, Altın Palmiye’den sonra festivalin ikinci önemli ödülü olan ‘Büyük Jüri Ödülü’nü (‘Grand Prix’) aldı. Filmde yalnız ve yabancılaşmış iki kuzeni oynayan filmin başrol oyuncuları Muzaffer Özdemir ve talihsiz bir trafik kazasında kaybettiğimiz Mehmet Emin Toprak da ‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü paylaşarak büyük bir başarıya imza attılar.

Uzak’ın Büyük Jüri Ödülü Ceylan’a İngilizlerin dünya çapındaki pop starı Sting tarafından verildi. Filmde yalnız ve yabancılaşmış iki kuzeni oynayan Muzaffer Özdemir ile Mehmet Emin Toprak da En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini paylaştı.

64.Cannes Film Festivalinde Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle Büyük jüri ödülüne layık görüldü.