BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.502,35

Türkiye Afrin’de Haçlı, Aileler evinde Dizi saldırısı altında!

-Birbirlerinin kuyusunu kazan insanlar, hep maskeler ile dolaşmalı ve suç daima bir iki kişinin üzerine yıkılmalı!

Bir önceki yazımda “Uyu Türkiye’m uyu… Uyu da büyü…” başlıklı yazı ile bazı disiplinlerin ayaklar altına alındığını ve bütün bunların muhatabı bizler olduğunu söyleyerek Türkiye toplumunun savrulmayla yüz yüze olduğunun mesajlarını vermeye çalışmıştım.

Pek tabi bu pür melalin bütün bireyleri kapsamadığı doğrudur. Lakin toplumumuzun kahir ekseriyetinin maruz kalmış olduğu ve bu duruma duçar kalındığı aşikâr değil midir?

Türkiye gerek ekonomik, gerek toplumsal, gerekse de askeri alanda büyük mücadeleler veriyor. Adeta bir “var olma” dönemecindeki ülkemiz bütün birikimlerini bu mücadele için seferber ediyor.

Eğer bana “ülkemizi tehdit eden en önemli unsur nedir” diye sorarsanız buna ne “ekonomik saldırı” ne de “askeri saldırı” cevabını veremem. Zannımca ülkemizin maruz kaldığı en büyük saldırı televizyon dizileri marifetiyle “aileye yönelik” yapılan saldırıdır.

Bütün gücü ile Türkiye, Afrin’de fiziki olarak, masada siyasi hamleler olarak Haçlıların saldırısı altında bileğini bükmeden savunma ve taarruz gerçekleştiriyor velakin bu mücadelenin verdiği güvenlik ortamında bizler evlerimizde müreffeh bir yaşamı solurken Diziler vasıtası ile Ailelere yönelik yapılan saldırılara karşı fiziki, manevi ve siyasi mukavemet göstermiyoruz.

Bir ülkenin en önemli insan kaynağı ailedir. Eğer aileyi bozarsanız ne idareci, ne ekonomist ne de asker yetiştiremezsiniz.

Ülkemiz için en hayati müessese olan aile bugün büyük bir “saldırı” altında. Ve maalesef bizler de bunun farkında olmadan gönüllü bir şekilde her gün bombardımana maruz kalıyoruz.

Televizyonlarda yayınlanan diziler toplum gerçeklerimizle uyuşsa amenna ama dizilerdeki rol modeller ve verilen mesajlar asla ama asla toplumumuzu ayakta tutan dinamiklerle barışık değil.

Dizilerde verilen mesajlara bir göz atarsak karşımıza şöyle bir tablo çıkıyor:

-İstemediğin biriyle evlendiysen ona ihanet edebilir, başkasıyla aşk yaşayabilirsin!

-Kötü bir olaydan sonra içki içip etrafı dağıtmalısın!

-Sevdiğin kişi başkasıyla evlendiyse onların yuvasını bozmalısın!

-Hiçbir dizide cami, hoca, ezan sesi, minare, tesettür, dini semboller olmamalı!

-Her dizide yeni elbiseler, ayakkabılar olmalı, alışveriş için hep lüks yerler tercih edilmelidir!

-Evde ilgi görmeyen adam dışarıda karısını aldatmalı ve bütün suç kadına yüklenmeli, adamın yaptığı da masum gösterilmelidir!

-Gençlerin mutlaka sevgilisi olmalı, lise ve ortaokul seviyesinde olsa bile çıktığı biri olmalıdır!

-Birbirlerinin kuyusunu kazan insanlar, hep maskeler ile dolaşmalı ve suç daima bir iki kişinin üzerine yıkılmalı!

-Kavga eden, şiddet uygulayan, hırsızlık ve gasp yapan başrol oyuncuları güler yüzlü, yakışıklı olmalı ve hep haklı nedenlerle yapmalı!

-Anneler hep despot olmalı, babalar ise daima sert ve anlayışsız olmalı!

-Çocuklar her zaman haklı olmalı!

-Kaynanalar hep kötü rol oynamalı, sürekli olarak damadının kuyusunu kazmalı!

-Paranın nereden ve nasıl geldiği belli olmamalı, harcama yaparken hep savurgan olunmalı!

-İş yerleri hep rezidans olmalı, işçi ve esnaf rolleri olmamalı!

-Gençler hep haklı olmalı, haklı çıkmalı başına buyruk hareket etmeli ve kız meseleleri dışında başka da dertleri olmamalı!

Evet, maalesef dizilerin verdiği mesajlar bu minvalde. Sizin de hemen fark ettiğiniz gibi bu mesajların aile, ahlak, inanç değerlerimizle uzaktan yakından alakası yok.

Sınırlarımızdaki ve Afrin’deki görünen düşmana karşı hem millet, hem devlet hem de ordu olarak teyakkuza geçtik ve düşmanımızı zararsız hale getiriyoruz. Ancak görünmeyen ve sinsi bir şekilde ilerleyen düşmana karşı ise herhangi bir tedbir almıyoruz.

Teröristi yok etmek nasıl ki Milli Savunma Bakanlığı’nın ve Ordunun görevi ise aileye yönelik bu sinsi düşmanı yok etmek Kadın ve Aile Bakanlığı’nın görevidir diye düşünerek ivedilikle gereken önlemleri almalıdır kanaatindeyim.

Bir sözümüz de sinsi düşmanı gönüllü olarak evine kabul eden aile bireylerimize:

Ahlak ve inanç değerlerimizle uyuşmayan, bizi asla var olmayacak hayaller peşinde koşturan, eşimize ve çocuğumuza menfi rol modeller sunan bu dizileri seyretmeyelim ve seyrettirmeyelim lütfen...!!!

SOSYAL MEDYA TAKİP 

twitter.com/msbeser

facebook.com/msbeser