BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.510,10
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Türk şirketi 'dünyanın en küçük kombisi'ni üretti!

Kombilerin büyüklüğünden dolayı evlerde yer sıkıntısının önüne geçmek isteyen Türk kombi üreticisi Warmhaus, dünyanın en küçük kombisi unvanına sahip Minerwa'yı üretti. Kombi, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Danimarka ve İtalya pazarlarına ihraç edilecek.

Abone ol

Evlerde yer sıkıntısının önüne geçmek isteyen Türk kombi üreticisi Warmhaus, A sınıfı enerji etiketi ve dünyanın en küçük kombisi unvanına sahip Minerwa'yı üretti. Yıl sonunda seri üretime geçecek dünyanın en küçük kombisi, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Danimarka ve İtalya pazarlarına ihraç edilecek. 

Kombi ödül aldı
Warmhaus Genel Müdürü Kağan Turan, cam ön kapağı, dokunmatik paneli ve tasarımıyla dikkati çeken dünyanın en küçük kombisi ile bu yıl dünyaca ünlü tasarım ödülü iF Design Award 2018’de "Design Excellence/Tasarımda Mükemmellik" ödülüne layık görüldüklerini söyledi.

Sürekli yüksek verim sağlıyor
Turan, "Siyah, beyaz ve antrasit renk seçenekleri bulunan dünyanın en küçük kombisi Minerwa, estetik görünümlerinin yanı sıra Türkiye’de ilk defa bizim ürettiğimiz Gaz Adaptif özelliğine sahip olmasıyla, ideal hava gaz oranını ayarlayarak sürekli yüksek verim sağlıyor." diye konuştu. 

Ses kirliliğini önlüyor
Turan, Avrupa Birliği ErP direktifine tam uyumlu olan ürünün, gaz ve elektrik enerjisinden tasarruf sağlarken, tüm iç yüzeyinde kullanılan 10 milimetre kalınlığındaki özel izolasyon malzemesi sayesinde ses kirliliğini de önlediğini söyledi. 

Kombi kendi kendine ömrünü uzatıyor
A sınıfı enerji etiketine sahip olan ürünün özel tasarımlı ve yüksek kapasiteli eşanjörü sayesinde aynı anda çift musluktan dakikada toplam 19 litreye kadar sıcak su sağladığını anlatan Turan, paslanmaz çelik eşanjör sisteminin kullanım suyunun hijyenik olmasını sağlayarak kombinin ömrünü uzattığını kaydetti. 

Güvenli ısınma sağlıyor
Turan, "Ürün yüzde 10 yüksek modülasyon aralığı ile ihtiyaca göre kapasitesini ayarlayarak tasarruf ve konfor sunarken, sahip olduğu 23 farklı emniyet sistemi sayesinde güvenli ısınma sağlıyor." bilgisini verdi.

Farklı ülkelerin pazarlarına çıkacak
Turan, "Projemizin çalışmalarına 2017 yılında başladık, 1,5 yıllık Ar-Ge sürecinin ardından dünyanın en küçük kombisinin çalışmalarını tamamladık. Bu yıl sonunda kombimizin seri üretimine başlayacağız ve Türkiye, İngiltere, Danimarka, İtalya gibi pazarlarda müşterilerin beğenisine sunacağız." şeklinde konuştu.