BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,70

Türk sinemasının unutulmaz afişleri

Türk sinemasının unutulmaz afişleri

Ertem eğilmez'in yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosu ise sadık şendil ve ahmet üstel'e ait. nezaket hanim ve kocasi,hep erkek cocuk olacak umuduyla 4 cocuk yaparlar. ama hepsi de kiz olur. ısmet, fikret, nedret ve hikmet kardesler genc kizlik dönemlerindedir ve evlilik hayalleri...

Türk sinemasının unutulmaz afişleri

Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosu ise Sadık Şendil ve Ahmet Üstel'e ait.

Nezaket Hanim ve kocasi,hep erkek cocuk olacak umuduyla 4 cocuk yaparlar. Ama hepsi de kiz olur. Ismet, Fikret, Nedret ve Hikmet kardesler genc kizlik dönemlerindedir ve evlilik hayalleri kurmaktadirlar. Ismet'le, Nedret, erkek arkadaslarini babalarina zengin biriymis gibi tanitir. Ancak, onlarin maddi durumlari pek de parlak degildir. Kızlarının mürüvvetini görmek isteyen Nezaket Hanım, evi ipotekleyerek kızlarının düğünü için borç alır. Bu arada Fikret'le, Vecihi arasında da büyük bir aşk yaşanmaktadır. Aile, parayı ödeyebilmek için sabun üretmeye çalışırlar. Ancak işler istedikleri gibi gitmez

Türk sinemasının unutulmaz afişleri

Yönetmenliğini Orhan Aksoy'un üstlendiği filmin başrol oyuncusu ise Kemal Sunal! Fakir ve evli bir adamın ev bulmak için verdiği mücadelenin güldürüsü.

Türk sinemasının unutulmaz afişleri

Yönetmen: Orhan Aksoy
Senaryo Yazarı : Safa Önal
Oyuncular: Türkan Şoray ve Kadir İnanır

Barazoğlu İhsan Bey'in karısı Dila Hanım bir arazi anlaşmazlığı yüzünden kocasını vuran Karadağlı Rıza'yı öldürmeye yemin eder. Bir rastlantı sonucu, hiç tanımadığı Rıza ile karşılaşır.

Türk sinemasının unutulmaz afişleri

Yönetmen : Orhan Aksoy
Senaryo Yazarı : Sadık Şendil
Oyuncular: Tarık Akan, Gülşen Bubikoğlu
Ailesi tasrada olan üç kardes, Istanbul`da üniversite okumaktadirlar. Daha dogrusu okuyamamaktadirlar. Çünkü, birisi çapkinlik pesinde, birisi kumar pesinde, birisi de siyaset pesinde kosmaktan okula vakit ayiramamaktadirlar.