BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,54
POLİTİKA

TSK'dan Sincar ve Karacak Dağı'na operasyon! 30 hedef vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyinde teröristlerce üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine son dakika hava harekatı düzenlendi. Operasyona 20'den fazla uçak katıldı ve 30'dan fazla hedef imha edildi. Harekatı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da takip etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyinde teröristlerce üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine son dakkika hava harekatı düzenlendi.

Operasyonu  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar hava kuvvetleri harekat merkezinde akip etti. Akar yaptığı açıklamada bu görev bitti bundan sonrakilere hazır olacağız dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ın kuzeyindeki hedeflere yönelik harekatı, TSK komuta kademesiyle Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden takip etti. Karacak Dağı bölgesinin ilk kez vurulduğu harekata 20'den fazla savaş uçağı, İHA ve tanker katıldı.

20'DEN FAZLA UÇAK KATILDI: Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik harekatta 20'den fazla savaş uçağının yanı sıra insansız hava araçları ile tanker uçaklar da görev aldı.

KARACAK DAĞI İLK KEZ VURULDU: Baskın tarzında gerçekleştirilen harekat kapsamında 30'dan fazla hedef imha edildi, Karacak Dağı bölgesi ilk kez vuruldu.Hedefler istihbarat birimleriyle koordineli belirlendi, sivil halkın güvenliği ile çevrenin korunması konusunda en üst seviyede hassasiyet gösterildi.

Sitene Ekle
Etiketler