BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,78
ALTIN 2.490,48
HABER /  DÜNYA

Trump'tan Nazi hatırlatması Macrona sert çıkıştı

Fransız liderin Avrupa Ordusu önerisi sonrası sürekli NATO'ya ödeme yapılmasını hatırlatan ABD başkanı Donald Trump, bu kez çok sert bir gözdağı verdi. Dünya savaşlarını hatırlatan Trump, ikinci dünya savaşı için "ABD savaşa girmeden önce Paris'te Almanca öğrenmeye başlamışlardı" dedi.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz aylarda Rusya tehlikesine dikkati çekerek ABD'ye bağımlı olmayan, egemen bir Avrupa Birliği (AB) ordusu kurmadıkça Avrupalıların güvende olamayacağını söylemişti.

Pazar günü Birinci Dünya Savaşını bitiren anlaşmanın 100. yıl dönümü için Paris'te bulunan ABD Başkanı Donald Trump Twitter'dan Macron'u eleştirmeye devam ediyor. Trump, Macron'un Avrupa Ordusu önerisi için İkinci Dünya Savaşını hatırlatı.

Başkan Trump, sosyal medyadan şu sözleri yazdı: "Emmanuel Macron Avrupa'yı ABD, Çin ve Rusya'ya karşı korumak için kendi ordusunu kurmayı önerdi. Fakat Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'nda sorun Almanya'ydı. Bu durum Fransa için nasıldı? ABD savaşa girmeden önce Paris'te Almanca öğrenmeye başlamışlardı. NATO için ya ödeme yapın ya da yapmayın"