BIST 9.530
DOLAR 32,43
EURO 34,74
ALTIN 2.479,26
HABER /  DÜNYA

Trump'tan itiraf gibi Cemal Kaşıkçı açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında "Veliaht Prens'in bu trajik olaydan haberdar olma ihtimali var. Belki biliyordu belki bilmiyordu" dedi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin, İsrail'in ve bölgesel ortaklarının çıkarlarını korumak için Suudi Arabistan'la 'sarsılmaz ortaklıklarını' sürdüreceklerini söyledi. İstihbarat örgütlerinin Kaşıkçı cinayetini değerlendirmeyi sürdürdüğünü belirten Trump, "Trajik olayla ilgili Veliaht Prens bilgi sahibi olabilir" ifadelerini kullandı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Trum, 'Trajik olaya ilişki Bin Salman’ın cinayette

Çavuşoğlu: ABD'ye 84 kişilik liste verdik

bilgi sahibi olabilir. Kongre, Suudi Arabistan konusunda istediği yola gidebilir, ben tutarlı yolu seçeceğim. Suudi Arabistan ile savunma anlaşmalarını iptal etmek Rusya ve Çin'in işine gelir.' dedi.

"KAŞIKÇI CİNAYETİ EMRİNİ VELİAHT PRENSİN VERDİĞİ GÜN GİBİ AŞİKAR"

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığında görevli bir yetkili, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde emri Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiğinin "gün gibi aşikar" olduğunu söyledi.

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA) konuyla ilgili raporunu gören ve adının açıklanmasını istemeyen yetkili, ABC News'a yaptığı açıklamada, cinayette Suudi liderliğinin dahli olduğuna dair çok güçlü fikir birliğinin bulunduğunu, bunu kimsenin tartışmadığını belirtti.

Yetkili, Kaşıkçı'nın ölüm emrini Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın verdiğinin "gün gibi aşikar" olduğu değerlendirmesini yaptı.

Washington Post gazetesinin haberinde, CIA'in, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığı iddia edilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, CIA'den henüz brifing almadığını ancak Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve istihbarat yetkilileriyle bu konuyu konuşacağını açıklamıştı.

Çavuşoğlu: ABD'ye 84 kişilik liste verdik