BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.292,82

TOYOTA VERSO 1.6 Dizel Sürüş İzlenimleri

TOYOTA VERSO 1.6 Dizel

Toyota Verso 5-7 kişilik oturma düzeni ve sahip olduğu özelliklerle segmentinde ön planda bir otomobil. İçinde Türk mühendislerinde olduğu bir ekip tarafından Avrupa da tasarlandı ve Adapazarı’nda üretiliyor. 2014 yılı itibariyle kavuştuğu dizel motor sayesinde de oldukça ekonomik bir sürüşe imkan tanıyor.
 

Tasarım alenin diğer otomobilleriyle benzerlik taşıyor. Geriye doğru çekilen far grubu ve krom çıtalar otomobilin dışındaki en belirgin hareketler. Otomobil genel anlamda yuvarlak hatlara sahip. Büyük cüsse içerideki ferah yaşam alanının habercisi.
 

İç kısımda sizi konfor karşılıyor kaliteli malzeme kullanılmış, kokpit sürücünün çok rahat kullanabileceği şekilde hafif sürücüye dönük tasarlanmış, renkli dokunmatik ekran , direksiyondan medya kontrolü ve doğru yerleştirilen tuşlar sürüş esnasında yola odaklanmayı kolaylaştırıyor. Renkli dokunmatik ekran otomobil R konumundayken park kamerası olarak kullanılıyor. Aile otomobilinde özellikle eşya gözleri çok önemli, Verso bu konuda orta konsol hariç çok cömert davranmış. Kapı kolları, torpido gözü, kol dayama altı gibi birçok eşya için yeterli alan var ama orta konsolda yani vites önünde genel anlamda alışık olunan eşya gözü bulunmuyor. Panoramik cam tavan otomobilin geniş yaşam alanını daha da geniş gösteriyor. Koltuklar çok rahat ancak özellikle bayanlar için söylüyorum benim gibi kısa boylu iseniz en yüksek ayarda bile kendinizi biraz aşağıda sürüş pozisyonuna hazırlayın. Otomobilde önde ve arkada diz ve baş mesafesi çok iyi. Ayrıca arka koltukları ileri geri hareket ettirebiliyorsunuz böylelikle hem yolcular için hem taşımak istediğiniz eşyalar için bir çok alternatif alan yaratabilirsiniz. Özellikle 7 kişilik oturma düzeninde arka koltukların ileri geri hareket etmesi işinizi çok kolaylaştırıyor. En arkadaki iki koltuk uzun yolda çok rahat olmayabilir ancak kısa mesafeler için kesinlikle çok rahat ve diz mesafesi de yeterli. En arka koltukları kullanırken dahi 155 litrelik bagaj için alanınız var.Fakat yolcu değilde bagajlarınızı tercih ederseniz. 5 kişilik düzende 484 litre gibi oldukça başarılı bir alana sahip oluyorsunuz.
 

Güvenlik konusunda Toyota her zamanki gibi çok titiz. Euro NCAP testinden beş yıldızı var. Sınıfının en iyilerinden bir güvenlik sistemi var.7 hava yastığı, Elektronik Fren Gücü Dağıtımlı (EBD) ile desteklenmiş ABS fren sistemi, Elektronik Çekiş Kontrol Sistemi (TRC), direksiyondan destekli Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC+), yokuşta kalkış desteği ve boyun zedelenme riskini en aza indiren ön koltuk yapısı (WIL) standart.

 Test otomobilimde Toyota ve Bmw nin birlikte geliştirdiği 1.6 litre 112 beygirlik dizel  motor görev yapıyor.Bu motor 1750 d/d da 270  Nm tork değerine sahip. 6 ileri manuel şanzımanlı otomobilin fabrika verilerine göre karma yakıt değeri 4,5 litre, elbette kullanımınıza göre değişecek ancak ben şehir içinde yoğun trafikte 6.9  luk değerlerde kullandım. 0-100 e 12.7 saniyede ulaşan otomobil büyük cüssesine rağmen oldukça dengeli ve beklediğimden daha seri. Yağmurlu havada ve virajlı yollarda biraz da performanslı kullandığım halde yüksek yapısına rağmen Esp ninde desteğiyle dengesini hiç bozmadı. Oldukça ekonomik ve konforlu olan otomobil aileniz için başarılı bir alternatif.