BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,52

TOYOTA HILUX Test sürüşü

Yeni görüntüsü yine heybetli ancak daha keskin bakışlara sahip olan yeni tasarım, Hilux’u hem şehre daha uyumlu hem de arazi koşulları için daha agresif bir havaya sokmuş.

Pick-uplar kullanmayı çok sevdiğim araçlardan, özellikle artık sahip oldukları suv konforu ve arazi yetenekleri onları her şartta en iyi yol arkadaşı yapıyor. Hilux da gözdelerimden biri.

Arazi konusundaki deneyimi tartışılmaz olan Toyota, Hilux ‘da bu deneyimi konforla buluşturdu. Bu bakımdan eski versiyonun çok üstünde olan araç sadece arazi değil şehir kullanımı içinde yeterli konfor donanımına sahip.

Yeni görüntüsü yine heybetli ancak daha keskin bakışlara sahip olan yeni tasarım, Hilux’u hem şehre daha uyumlu hem de arazi koşulları için daha agresif bir havaya sokmuş.

Eski nesline göre daha uzun, daha geniş ancak 32mm daha alçak olan Hilux artık 3.2 ton çekme kapasitesine sahip. Burulma direnci %20 oranında artırılmış bu şasi yapısıyla çok daha iyi yol tutuş ve sürüş konforu sunuyor.

İç tasarımı da yenilenen Hilux daha modern ancak klasik düzeniyle bir Toyota da olduğunuzu hissettiriyor. Rahat koltukları yüksek oturma pozisyonu derinlik ve yükseklik ayarlı direksiyonu, deri ve lake kaplamalar, dokunmatik büyük ekran bir otomobil konforu sunuyor sürücüye, Kullanılan malzemenin kalitesi bir pick-up a göre oldukça yüksek, ancak arka kısımda yolcular için çok rahat bir oturma pozisyonu yok. Yine de eski versiyona göre çok daha rahat. Yenilenen göstergenin orta kısımdaki tft ekran direksiyondan kontrol ediliyor ve sürüş esnasında ihtiyacınız olan tüm bilgilere kolayca ulaşıyorsunuz.

Kullandığım en üst donanım Hilux anahtarsız çalıştırma sistemine sahip. Ayrıca tüm donanımlarda eco ve sport sürüş modu bulunuyor. Hemen vitesin yanındaki bir tuşla yokuş iniş destek sistemini devreye sokabiliyorsunuz. Bu sistemle hilux kendisini 7 km hızla sizin sadece direksiyon desteğinizle zorlu zeminden inişinizi güvenle sağlıyor. Balçık ve yokuşta deneme şansı bulduğum bu sistem sürücüye büyük güven ve cesaret veriyor. Yokuş kalkış desteği, kilitli diferansiyel gibi sistemlerle zorlu zeminlerde kum, çamur, balçık, kar gibi çok deneyimli bir sürücü olmasanız da otomobilin deneyimi bu şartlarda rahat hareket etmenizi sağlıyor.

Kullandığım High Crouser Hilux 2.8 litrelik dizel motora ve 6 ileri otomatik şanzımana sahip. Bu motor 177 beygir güç ve 450 Nm tork değeri veriyor. Motor 2.2 tonluk bu araçla gayet iyi baş ediyor. Hilux beklediğimden daha seri ve sarsıntısız vites geçişlerine sahip. Şehirde 4x2 de kullandım sakin kullanımla 9.6 litrelik bir değer gösterde arazide 4x4 kullanımda duruma ve sizin kullanım tarzınıza göre bu rakam çok yukarıya çıkıyor. Yalıtımı en iyi pick-up lardan olduğunu söyleyebilirim. İçeriden dizel motorun sesini elbette duyuyorsunuz ancak bu çok da rahatsız edici boyutta değil. Genel anlamda şehirde konforlu arazide ise hem konforlu he güçlü bir araç. Hilux un güncel fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.