BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  EKONOMİ

Ticaret savaşından flaş gelişme! Çin'den ABD'ye misilleme

ABD'nin Çin'e karşı vergi adımının ardından bir adım Çin'den geldi. Çin ABD ürünlerine 60 milyar dolarlık ek tarife uygulayacak.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den ithal edilen 200 milyar dolarlık ürüne daha 24 Eylül'den itibaren yüzde 10 gümrük vergisi uygulanacağını açıklamasından sonra Çin'den son dakika açıklaması geldi. Pekin yönetimi ABD'ye 60 milyar dolarlık vergi getirileceğini duyurdu. ABD mallarına yeni gümrük tarifeleri % 5 ile 10 aralığında olacak, 60 milyar dolarlık ABD ürününe 24 Eylül'den itibaren tarife uygulanmaya başlayacak.

Çin bu ek tarifelerin ABD'nin tek taraflı korumacı adımlarına yanıt olduğunu bildirdi ve "Eğer ABD Çin mallarına tarife oranlarını artırmakta ısrar ederse Çin buna aynı şekilde yanıt verecek. ABD'nin 2 taraf için de faydalı ticari ilişkiyi devam ettireceğini umuyoruz" ifadesi kullanıldı. 

Yeni tarifelerden 5 bin ABD ürünü etkilenecek.

VERGİ ORANI YÜZDE 10
Daha önce yüzde 25 ve yüzde 20 oranında açıklanan gümrük vergileri yüzde 10 oranında alınacak. ABD'den ithal LNG yüzde 10 gümrük vergisi alınacak ürünler arasında bulunuyor. Çin'in gümrük vergileri Trump yönetiminin Çin'den ithal 200 milyar dolar tutarında üründen gümrük vergisi almaya başlayacağını ilan ettiği 24 Eylül'de yürürlüğe girecek.

200 MİLYAR DOLARLIK ÜRÜNE DAHA...
ABD Başkanı Trump ise, Çin ile süren ticaret savaşını tırmandıran bir adım atarak dün 200 milyar dolarlık Çin ürününe daha yüzde 10 oranında yeni gümrük vergisi getirdiğini açıklamıştı.