BIST 9.098
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,85
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütü İstanbul'u kana bulayacaktı

Diyarbakır'dan İstanbul'a gönderilmek üzere 80 kilo PETN tipi patlayıcı ele geçirildi. Polis olayla ilgili olarak 10 kişiyi gözaltına alırken, 6'sı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Abone ol

DİYARBAKIR'dan İstanbul'a gönderilmek üzere hazırlanan 80 kilo patlayıcı, bir mobilya atölyesinde hazırlanan bazalar içerisinde paketlenmiş halde bulundu. PETN tipi patlayıcıların, C4 tipi patlayıcılardan daha güçlü olduğu belirtilirken, patlayıcılarla birlikte el bombaları ve bomba yapımında kullanılan düzenekler ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü PKK'ya yönelik çalışmalar kapsamında, 18 Şubat'ta bir mobilya atölyesine operasyon düzenlendiği belirtildi.

EL BOMBALARI VE PATLAMA KAPSÜLLERİ

Operasyonda, atölye ve kamyon içerisindeki 40 bazada bantlarla sarılmış RDX ve C4 tipi patlayıcıdan güçlü 89 paket içerisine gizlenmiş 80 kilogram PETN tipi patlayıcı, 4 el bombası, 6 el yapımı patlatma kapsülü, 2 alıcı ve vericisi bulunan anahtar sistemi, 1 metre uzunluğunda infilaklı fitil ve 2 pil ele geçirildiği kaydedildi.

10 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Olayla ilgili yakalanan 10 şüpheliden 6'sının ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı, 4 şüphelinin ise gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada, şüphelilerin, patlayıcıların sevk edileceği İstanbul'daki irtibatları için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile koordinasyon sağlanarak diğer zanlıların yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği vurgulandı.