BIST 9.722
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.423,25
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG sınavlarına bir hafta kala yapılması gerekenler

TEOG tarihleri yaklaşıyor. Öğrenciler ve ailelerinin heyecanla beklediği sınav öncesi yapılması gerekenler..

Abone ol

Oğuzkaan Okulları Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, 26-27 Nisan 2017 tarihinde yapılacak TEOG sınavlarına bir hafta kala yapılması gerekenleri maddeler halinde sıraladı.

* Talim ve Terbiye kurulunun sayfasından sınava gireceğiniz her dersle ilgili sınavda sorumlu olduğunuz ünite konu ve kazanımlar çizelgesini bilgisayarınıza masa üstüne kaydediniz.

* İşlediğiniz her konu ile ilgili hangi kazanımlardan sorumlu olduğunuzu masa üstüne indirdiğiniz bu belgelerden inceleyiniz.

* İşlediğiniz her konu ile ilgili MEB'in internet sitesinde yayınlanan örnek soruları çözmeyi ihmal etmeyiniz.

* Öğrenmek için çalışmayı alışkanlık haline getiriniz.

* Öğrendiğiniz konularla ilgili soru çözmenin veya sınav olmanın amacı eksik bilgilerinizi bulup gidermektir. Sınavlarda çok başarılı olmak istiyorsanız kendi kendinize yanlış yaptığınız her sorunun doğrusunu öğrenmek için çaba harcayınız. Konu ile ilgili konuyu tekrar edip çaba harcadığınız halde çözemediğiniz soruları öğretmenlerinize sorunuz.

* Doğru çözümünü öğrendiğiniz her yanlış sorunuzun benzeri beş soru daha çözerek bilginizi pekiştiriniz.

* Tekrar yaparken öğrenci çalışma kitaplarındaki edinimler ve kazanımlar sorularının çözümlerini düşününüz, takıldığınız soruları çözmeden geçmeyiniz.

* Resim altı bilgilerinin daha soru olarak karşınıza gelebileceğinin farkında olunuz.

Sınav korkusu, sınavdan korkmak

CNNTÜRK'ün haberine göre, sınavdan korkmak ile sınav korkusu arasında önemli bir fark bulunuyor. Sınavdan korkan öğrenci zamanını sınava göre programlayarak çalışır ve zaman geçtikçe korkusu azalır. Sınav korkusu ise, öğrencinin sınav yaklaştıkça korkusu ve telaşının artmasına neden olur. Bu korku öğrencinin çalışmasını ve öğrenmesini engeller.