BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

TEOG 2. dönem sınav sonuçları açıklandı TC no ile sorgulama

2017 TEOG 2. dönem sınav sonuçları açıkladı. TEOG sonuçları 2017 TC no ile sorgulama ekranı e-okul.meb.gov.tr'de.

Abone ol

MEB 2. dönem ortak sınav sonuçları TEOG 2017 açıklandı. TEOG sınav sonuçları 2. dönem notlarına e-okul.meb.gov.tr adresinden ulaşılıyor. Veliler ve öğrenciler TEOG 2. dönem sınav sonuçlarını TC no ile e-okul'dan sorgulayarak öğrenecekler. TEOG sınav sonuçlarına erişim için bilgisayarınız arama çubuğuna www.e-okul.meb.gov.tr yazın, çıkan ekranda TC kimlik numarası, öğrenci okul numarası gibi kişisel bilgileri girin. Daha sonra onay butonuna basarak TEOG sonuç sayfasına ulaşabilir, TEOG 2. dönem sınav sonuçlarına erişebilirsiniz.

TEOG sonuçları e-okul sorgu ekranı 2017 YEP puanları

TEOG SONUÇLARINA İTİRAZ EDİLEBİLİR Mİ?

Sınav sonuçlarına itiraz için sistem üzerinden işlem yapılabilmektedir. Öğrencinin girdiği sınavda itiraz edebilme hakkına sahiptir. MEB bunun için bir takım şartlar istemektedir. Şartlar için “Tüm alanları doğru ve eksiksiz doldurmanız ve itiraz konunuzu doğru seçmeniz, işlemlerinizin daha hızlı sonuçlanmasına neden olacaktır. Ders isimlerini, kitapçık türünüzü ve soru itirazlarında soru numarasını mutlaka belirtiniz.” yazısı gözükecektir. Öğrenci itiraz için T.C. Kimlik Numarası, cüzdan seri no’su, güvenlik kodu ile giriş yapabilir, öğrenci sınav sonuçlarına itiraz edebilir.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

MEB'in kullanıma sunduğu TEOG Puan Hesaplama sistemi sayesinde öğrenciler, puanlarını tahmini olarak hesaplayabilirler. Bunun için aşağıdaki linkten TEOG PUAN HESAPLAMA ekranına giriş yapılması gerekiyor. Bu giriş için MEB'in odsgm.meb.gov.tr/arge/sorgulama.aspx  adresine girmeniz yeterli.