BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57

Tek Hilal yetmez!

Türk Silahlı Kuvvetleri, günü geceye devrettiğimiz saatlerde teröristlerin sınırla bağlantısını kestiğini açıkladı. Yani ilk Hilal'i çizdi!

Zeytin Dalı Operasyonu'nda 38'inci günü geride bıraktık. Sivillerin zarar görmemesi için yavaş hareket eden Türk Silahlı Kuvvetleri, günü geceye devrettiğimiz saatlerde teröristlerin sınırla bağlantısını kestiğini açıkladı.

Yani günlerdir konuşulan 'Hilal Rotası'nı tamamlandı. 

Pek çok kişi Hilal taktiği diyor ama ben özellikle 'Hilal Rotası' demeyi tercih ediyorum. 

Çünkü Hilal taktiği dediğin, meydan savaşında olur. Karşımızdaki ciğersizler delikteki fare gibi saklandığı için bir meydan muharebesi yok ortada...

Zoru gördüğünde etek fistan giyen bir korkaklar çetesi var, o kadar!

Bundan sonrası kuşkusuz biraz daha meşakkatli olacak. Operasyon yine aynı hızında ilerleyecek lakin meskûn mahallere girilecek. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman mensupları gerek zayiat vermemek için, gerekse sivillerin zarar görmemesi için azami dikkatle hareket edecek. 

Ancak bu noktada bir ayrıntıya dikkatinizi çekmek istiyorum.

Herkes en kritik noktanın Afrin olduğunu söyleyip duruyor. Amerika'nın özellikle Afrin'e dikkat çekmesi dikkatlerin buraya yoğunlaşmasına neden oluyor.

Ancak konuştuğum uzmanlar, Cinderes ve Raco bölgelerinin Afrin'e göre çok daha kritik olduğunu belirtiyor. Güvenlik politikaları Uzmanı Abdullah Ağar'ın bu konudaki tesbiti de aynı yönde:

"Afrin kolay, orada çok sıkıntı yaşanmaz. Önemli olan Cinderes ve Raco" diyor Ağar...

Meskûn mahallere girildiğinde, dünya harp tarihinde bir ilk yaşanacak. 

Türk Polisi ilk kez bir sınır ötesi savaşa katılacak. Cinderes, Raco ve Afrin'de hendek ve sığınakları imha etme noktasında polisimiz öncü kuvvet olacak. 

Hep söylüyorum.

Allah bu ülkeyi seviyor ve yaşadığımız her şer, bir süre sonra bu ülke için hayra dönüyor. Çözüm Süreci'nde Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan hendek savaşları, polisimiz için inanılmaz bir tecrübe oldu. 

O tecrübe şimdi Afrin'de kendini gösterecek. 

Endişe edecek bir durum yok. Kahraman Türk Ordusu bu işi tereyağından kıl çeker gibi çözecek göreceksiniz. 

Ve aynı ordu Münbiç'e ilerlediğinde Amerika'nın geri adım attığını, PKK'yı bir çırpıda sattığını da göreceksiniz. 

Dün itibari ile ‘Hilal Rotası'nın çizildiğini gören herkes, "Bu Hilal'in yıldızı Afrin olacak" diyerek dilek ve temennilerini dile getiriyor. 

Yanlış!

O Hilal'in yıldızı bizzat Mehmetçik'in kendisidir. O yıldız günden güne biraz daha parlayacak. Ve Türkiye bu aşamadan sonra tek Hilal'le yetinmeyecek.

Allah'ın izniyle iki Hilal daha çizilecek.

Biri Fırat'ın Doğu'suna, diğeri de terör örgütünün ana karargahı olan Kandil'e!..

Bu ordu bunu başaracak. 

İçimizde olup yanımızda olmayanlara rağmen, bölgede dakika başı strateji değiştiren istilacı ülkelere rağmen bunu başaracak.

Kulakları çınlasın!

Birileri de oturup mal mal seyredecek!