BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,36
HABER /  RAMAZAN

Tavuklu Mantarlı Quesadilla nasıl yapılır?

Quesadilla (İspanyolca söylenişi "Kesadiyya"), tortillanın içine başlıca peynir olmak üzere birçok malzemenin doldurulmasıyla yapılan bir yemektir.

Abone ol

Quesadilla Meksika mutfağı kökenlidir. Genelde yarım ay şeklinde yapılır. Quesadilla sözcüğü, İspanyolcada peynir anlamına gelen "queso" sözcüğünden türemiştir. Peki Tavuklu Mantarlı Quesadilla nasıl yapılır? Gazelle Resort & Spa Mutfak Şefi Ümit YavuzTavuklu Mantarlı Quesadilla nasıl yapılır sorusunun cevabını anlattı.

Tavuklu Mantarlı Quesadilla Malzemeler: 4 adet tortilla ekmeği, 250 gram fileto tavuk göğsü, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet orta boy kuru soğan, 100 gram mantar, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet dolmalık sarı biber, 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri, 1/4 demet maydanoz, 1/2 çay kaşığı cajun baharatı, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/4 çay kaşığı karabiber

Püf Noktası: Tüm malzemelerin jülyen (uzun-ince şeritler halinde) doğranması görsellik ve eşit sürede pişmeleri için önem taşımaktadır. Cajun baharatı yerine kırmızı toz biber kullanmayı tercih edebilir, arzuya göre etli olarak da hazırlayabilirsiniz.

Tavuklu Mantarlı Quesadilla Hazırlanışı: Meksika lezzetinin tavuklu iç harcını hazırlamak için; orta boy kuru soğanı piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık renkli biberleri uzun ince şeritler halinde kesin.

Üzerlerini nemli bir bez ile temizlediğiniz mantarları ince ince doğrayın. Fileto tavuk göğüs etini, sebzelerle uyumlu olacak şekilde dilimleyin.

Zeytinyağını mümkünse wok tavada kızdırın. Piyazlık doğradığınız soğanları, kızgın yağda hafif bir renk alana kadar arzu ederseniz bir adet kesme şeker ilavesiyle soteleyin.

Aralarda karıştırıp, sırasıyla; doğranmış fileto tavuk göğsü, renkli biberler ve mantarları ekledikten sonra tüm malzemeyi yüksek ateşte sotelemeyi sürdürün.

Lezzet vermesi için cajun baharatı, tuz ve karabiberi katın. Tavuklu harcınız hazır. Hazırladığınız harcı göz kararı iki eşit parçaya bölün. Maydanozları incecik kıyın.

Tortilla ekmeklerinden bir tanesini teflon bir tavaya alın. Üzerine tavuklu harcın yarısını eşit olarak paylaştırın. Kıyılmış maydanozun ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını üzerine serpiştirdikten sonra diğer bir tortilla ekmeğini üzerine kapatın.

Ekmeklerin arasında kalan kaşar peyniri, lezzet vermenin yanı sıra tüm malzemeyi birbirine bağlayıp, ekmeklerin dağılmasını engelleyecek. İşin sırrı burada yatıyor.

Tortillayı geniş bir servis tabağı yardımıyla ters çevirerek, arkalı önlü renk alana kadar, orta ısıda pişirin. Diğer tortilla ekmekleri ve iç harç için de aynı işlemi tekrarlayın.

Keskin bir bıçak yardımıyla dilimlediğiniz Quesadilla’yı scak sıcak bekletmeden servis yapın, sevdiklerinizle paylaşın.