BIST 9.681
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.426,50

Tatile çıkamıyorum diye üzülmeyin!..

İnternethaber Tatil Uzmanı Alper Tekbaş ucuz tatilin reçetesini yazdı...

Tatile çıkamıyorum diye üzülmeyin.. Bu hafta sizler için farklı tatil alternatiflerini araştırdım..

Tatilcilerin özellikle Ege-Akdeniz bölgesine göstermiş oldukları yoğun ilgi dünya Turizminin de gözdesi olan bölgede otellerin yüzde yüz doluluk oranlarına ulaşmasına neden oluyor. Temmuz-Ağustos ayı fiyatlarının yüksek sezon uygulamasında bütçeleri zorlaması tatilcileri kara kara düşündürüp farklı tatil alternatifleri arayışlarına sürüklüyor.

İlle de tatil köyü demeyenlerdenseniz; Deniz,  kum ve güneşten daha fazlasını isteyenlerdenseniz, ya da tatilin 4.gününde artık sıkıldım otelin içine kapanıp kalmaktan diyorsanız işte farklı alternatiflerle ekonomik, kültürel, Ege- Akdeniz ile ilgili doğaya denize, efsanelere  farklı eğlencelere  kısacası, birçok şeye dair  tatilden döndüğünüzde anlatabileceğiniz, dostlarınızla paylaşa bileceğiniz farklı tatil seçenekleri.

Ülkemizde,  giderek artan kültür turları trendi iç turizmi hareketli tutarken hem seyahat acenteleri için hem de tatilciler için önemli bir seyahat alternatifi olarak ilgi görüyor.

Artık Ön Yargılar Değişti

Bir Avrupalı ya da Uzak Doğulu turistin ülkemizin değişik yerlerini gezip görebildiği,  ama bizim kendi ülkemizde yabancı gibi kaldığımız dönemler çoktan geçti ve ben iddia ediyorum ki  en kaliteli tatilci bizleriz, birçok tatil köyünde birçok yörede, kılık kıyafetimizden tutun da , tatil anlayışımıza varana dek örnek gösterilen ve dikkatleri üzerine çeken tatilci kitlesi olmanın bilinciyle dünya ya ışık tutuyoruz.

Ege Akdeniz bölgesinde düzenlenilen kültürel turlar  genel olarak Beş Ana Bölgede gerçekleştiriliyor ve bu turlar Kuzey Ege , Güney Ege, Pamfilya,Likya,Karya,İonia gibi isimlerle adlandırılıyor. Kuzey Ege turları Çanakkale, Assos, Kaz Dağları, Ayvalık, Foça ya kadar uzanan sahil şeridini kapsarken Güney Ege ise Bodrum, Marmaris Bölgesini,  Kayra turuysa Marmaris merkezli , Köyceğiz,Dalaman,Gökova Muğla sınırlarında düzenleniyor.  Likya turları ise Fethiye merkez olmak üzere,Dalyan, Köyceğiz, Göcek, Kaş ve Kekova ya kadar olan gezi noktalarını Pamfilya ise Antalya merkezli ,Olympos, Çıralı, Kemer ,Alanya arasındaki   bölge merkezli turları birde alternatif olarak doğu Akdeniz bölgesinde Mersin, Anamur,Tarsus,İskenderun ‘a uzanan sahil şeridini kapsıyor.  

Hareketli tatile gitmiş olduğunuz bölgenin tarihi kültürel mirasları antik kent ziyaretleri tekne turları doğa yürüyüşleri ve sporları gibi birçok alternatifi içinde barındıran bir tatil programıysa istediğiniz kültür turlarını tercih edebilirsiniz.

Yol Haritam Nasıl Olur? 

Nereye gitsem? Nasıl  yapsam ? Kaç kilometre yol kat ederim?Yol durumu nasıldır? Nerede kalırım?  Nerede eğlenirim ? Diye endişeler taşımak  istemiyorsanız otobüsteki koltuğunuza yaslanıp keyifli bir tatil yolculuğuna hazırlanın.

İşte Dopdolu Bir Ege Akdeniz Klasiği

Antik dönemlerde İyon ya, Kayra, Likya, Pamfilya diye adlandırılan ışığın, denizin, doğanın, güneşin ve yıldızların kentlerinde keyifli bir tatil programı için iyi bir alternatif oluşturacak olan bu tur 7 gece farklı bölge ve otel konaklamasıyla çok yer göreyim diyenlerin tercihi olabilir.

Nerelere Gitsem? 

Antik kentlerin baş tacı Efes antik kenti, Meryem Ana Evi, Şirince, Kuş adası,  Didim, Bafa Gölü, Bodrum,Gökova,Marmaris, Dalyan Fethiye, Saklı kent, Kaya köy,Ölü deniz,Kaş ,Kekova,Antalya Pamukkale arasında gündüzü de gecesi de dopdolu bir tatil programı sizleri bekliyor

Bir Antik Kentte Kaybolsam mı ki?

Bir bakmışsınız antik kentin sütunları arasındasınız bir bakmışsınız ki masmavi koylarda,  bir gece bodurum gecelerinde, bir gece Marmaris barlar sokağında, bir gece de Fethiye de canlı müzikte...

Jeep safari turlarında doğanın kucağın da raftingde eğlence ve adrenalinin tadında gökyüzünde süzülen bir yamaç paraşütünün koltuğunda yada suyun derinlerinde bir dalışta ya da, Aqua Parkta Su Kaydıraklarında, Yunus Balıklarının Şovlarında …  

Bu yazdıklarımın hayal değil gerçek bir tatil olabilmesi de sizin elinizde.

Bir Otel mi çok Otel mi? Tercih sizin! 

Ben sadece bir bölgede kalayım otel değiştirmeyim sürekli valiz yapıp kapan mıyım ama çevreyi de geziyim diyorsanız da örneğin Likya turunu ya da kuzey eğe turunu da tercih edebilirseniz.

Böyle Bir Turun Maliyeti Ne Olur?

Kaç lira harcarım derseniz ne kadar bütçe yapmalıyım diye sorarsanız turlara göre değişen farklı fiyat ve ödeme şekilleri ile ekonomik ve kaliteli bir tatil için farklı seçenekler ve farklı seyahat acenteleri bu tatil imkanını, tatilcilere sunuyor.

Örneğin, ortalama böyle bir turun kişi başı maliyeti 299 TL den başlayan fiyatlarla. Daha ayrıntılı fiyat bilgisi için   dan kültür turlarıyla ilgili rezervasyon yaptırabilir ve bilgi alabilirsiniz.

Adım Adım Karadeniz Sevdası 

Önümüzde ki hafta da yaylası yeşili, sisi, horonu,  yöresel yemekleri ve daha birçok ayrıntısıyla sizlere konuk sever deniz Karadeniz'imizden yazacağım bu yazıyı da takip edin ve sakın kaçırmayın.

Kültür  tadında bir tatil dileğimle iyi tatiller…