BIST 9.149
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşerona kadrodan sonra ikramiye müjdesi nedir bu ilave tediye?

850 bin taşeron işçinin kadroya geçeceği açıklandı. Herkes merakla taşerona kadro şartlarını merak ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan açıklama geldi. Sarıeroğlu taşeron işçilerin ilave tediye ikramiyesi alacağını söyledi. Peki nedir bu ilave tediye?

Abone ol

450 bin kamuda çalışan taşeron işçi ve 400 bin belediye işçisi kadroya geçiyor. Meclis'e bir kaç gün içinde gelmesi beklenen taşeron işçilerle ilgili Jülide Sarıeroğlu'ndan açıklama geldi. Sarıeroğlu yaptığı açıklamada kamuda çalışan taşeron işçilerin ilave tediye alacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kamuya alınmasına ilişkin hazırlanan düzenleme ile ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Sarıeroğlu, "Çalışanların kazanmış oldukları kıdem ve yıllık izinler olduğu gibi korunacak. Maaş konusunda mevcut maaşları ile birlikte geçiş sağlamış olacak. Maaşlarına 52 günlük ilave tediye ikramiye de eklenmiş olacak. Kadroya alınacak kişilerin tayin hakkı olmayacak. Çalışmamız tamamlandı. Başbakan'ımız yurtdışından geldikten sonra son bir değerlendirme yapacağız. Bu sene bitmeden bu işi nihayete erdireceğiz. Kadroya alınacaklara herhangi bir eğitim ve yaş sınırı konulmayacak. Herhangi bir kıdem aranmayacak" dedi.

İLAVE TEDİYE NEDİR? İlave tediye işçilerin memur olması durumunda aldıkları ikramiye. 657 devlet memurları kanununda bulunan bu ikramiyeyi herkes alıyor.