BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşerona kadroda son durum CHP çalıştay düzenleyecek

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek taşerona kadroda son durum ne? Merakla beklenen kadro haberinde sona yaklaşıldı. Hükümet tarafından yapılan taşeronla ilgili son açıklama ne? CHP taşeron işçiler için ne yapacak?

Abone ol

Merakla beklenen taşerona kadroda sona gelindi. Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan son bilgiye göre taşeron işçiler yeni yıla kalmadan kadroya geçecek. CHP'de kadro konusunda harekete geçerek taşeron işçiler içi çalıştay düzenlemeye hazırlanıyor.

800 bin taşeron işçinin kadroya geçilmesinde artık son düzlüğe girildi. Çalışma Bakanı'ndan yapılan son açıklamada "Maliye Bakanımız ile çok ciddi bir çalışma içindeyiz" denildi. MHP ve CHP'den yapılan açıklamalarda sürecin hızlanmasına vurgu yapılıyor. 

Bakan Sarıeroğlu geçtiğimiz aylarda da taşeron işçilerle ilgili yaptığı konuşmada, “Beklenti içinde olan birçok kesim var. Taşeronda çalışan arkadaşlarımız bunlardan en önemlisi. AK Parti olarak bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. İnşallah taşerondaki kardeşlerimizin kamudaki istihdamlarındaki beklentiyi karşılayabilmek için bir aydır Maliye Bakanımız ile çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmayı çok kısa sürede tamamlayarak, kardeşlerimiz ile paylaşacağız. İnşallah sıkıntılarına beklentilerine, taleplerine yeni yasama döneminde yeni yıla girmeden bir cevap vermiş olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

CHP ÇALIŞTAY DÜZENLEYECEK

CHP, 18 Kasım Cumartesi günü "taşeron işçilik çalıştayı" düzenleyecek. CHP Emek Büroları tarafından düzenlenecek çalıştay, Litai TBB Konukevi'nde saat 10.00'da başlayacak. Çalıştayın açılışında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko da birer konuşma yapacak.