BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.431,96
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron işçiler kadroda son durum sayılı günler kaldı

Taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek taşeron işçilere kadroda son durum ne? Taşeron işçilerle ilgili son açıklama ne? 20 Kasım 2017 Pazartesi günü taşeron işçi güncel bilgiler internethaber'de.

Abone ol

800 binden fazla taşeron işçinin kadroya geçmesinde artık sayılı gün kaldı. Yıllardır beklenen taşeron işçilerin kadro sorunu bu yıl çözülecek. Taşeron işçiler kadroya geçerken hem performansa bakılacak hem de güvenlik soruşturmasından geçecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamada taşeron işçiler sorunun çözüleceğini söyledi. Taşeron işçilerin kadroya kademeli mi olarak geçeceğinin sorulması üzerine Sarıeroğlu, ""Bekleyen kitle çok fazla olduğu için ağzımızdan çıkacak bir kelime farklı yankılar uyandırabiliyor. Her şey tam netleşmeden paylaşmak burada doğru değil. Çünkü tekrardan sunacağımız mekanizmalarımız var, onay alacağımız mekanizmalarımız var" ifadelerini kullandı.

TAŞERON İŞÇİLERE 4E STATÜSÜ Mİ GELECEK?

Güvenlik araştırmasında başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle irtibatlı olup olmadıklarına bakılacak. Araştırma sırasında 657 sayılı kanunun 48'inci maddesinde yer alan suçların olup olmadığına da bakılacak. Yani devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma gibi suçlardan mahkum olmamak şartı da aranacak. Taşeron işçilerin 4e statüsünden kadroya geçmesi bekleniyor. Peki nedir bu 4e statüsü? Bu soruşturmalardan geçen taşeron işçiler kamuda 'özel statülü sözleşmeli personel' olarak istihdam edilecek. Bunun için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesine bir ek yapılarak bu personelin 4E'li olması sağlanacak. Kadroya geçen taşeronlar çalıştıkları kurumlarda aynı görevleri yapmaya devam edecekler.Öğrenim düzeyleri yaptıkları işten farklı olanlar, eğitimlerine uygun işlere de kaydırılabilecek.