BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

Tarihi zirve öncesi Türkiye açıklaması!

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Varna şehrinde 26 Mart tarihinde düzenlenecek Türkiye-AB Zirvesinin gerçekleştirilmemesi için bir neden olmadığını söyledi.

Abone ol

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin düzene girmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diyaloğa ihtiyaç bulunduğunu belirten Borisov, 26 Mart tarihindeki zirvenin her iki taraf için de son fırsat olabileceğini kaydetti.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, zirvenin hazırlıkları için görüşmelerde bulunmak üzere gittiği Brüksel’de konuştu. 26 Mart'ta yapılacak zirvede Türkiye- AB ilişkileri için son fırsat olabileceğini söyleyen Borisov, bugün dünyada barışın bir çok yerde tehlikede olduğunu ve savaşlar yapıldığını hatırlattı.

"İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ İÇİN ZİRVEYE İHTİYAÇ VAR"

Başbakan Borisov, Varna’daki zirvenin AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için gerekli olduğunu vurguladı. Borisov, komşuları Türkiye ile düzenli ilişkilere ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile diyaloğun devamından yana olduğunu belirtti.