BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,84
ALTIN 2.479,62
HABER /  DÜNYA

Tansiyon yükseliyor! Haniye'den 'intifada' çağrısı Irak'tan tehdit!

ABD Başkanı Trump'ın skandal Kudüs kararının ardından bölgede tansiyon yükseliyor. Son dakika Hamas lideri Haniye intifada çağrısı yaparken, Irak'ın en etkili Şii milis grubu ABD askerlerine saldırı çağrısı yaptı...

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın sallanan koltuğunu korumak için Ortadoğu barışını ateşe atan "Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu tanıyorum" kararı bölgedeki kaosun fitilini ateşledi.

Yıllardır Filistin'in bağımsızlığı için mücadele eden Hamas'ın lideri İsmail Haniye, son dakika Trump'ın kararına tepki olarak yeni bir intifada (ayaklanma) çağrısı yaptı.

"ABD'nin kararına karşı yarından itibaren yeni intifada başlatılmasını istiyoruz" diyen Haniye açıklamasında, "Siyonist düşman karşısında yeni bir intifada başlatmak zorundayız" ifadesini kullandı.

Filistinliler ayakta! Sokaklar kaynıyor! Genel grev başladı...Filistinliler ayakta! Sokaklar kaynıyor! Genel grev başladı...Filistinliler ayakta! Sokaklar kaynıyor! Genel grev başladı...Filistinliler ayakta! Sokaklar kaynıyor! Genel grev başladı...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

ABD'YE BÜYÜK TEHDİT: ASKERLERİNİZ HEDEFİMİZ

Irak'taki etkili Şii milis gruplardan el Nucaba örgütü ise Irak'taki ABD askerlerinin artık resmen hedefleri olduğunu açıkladı. El Nucaba adına Reuters'e yapılan açıklamada, "Bu, ABD askerlerine yapılan saldırıları meşrulaştırmıştır" ifadesini kullanıldı.

Örgütün lideri Akram el Kaabi açıklamasında "Trump'ın aptalca kararı, Amerikan güçlerini hedef almak için bir meşru neden ve ümmetin vücudundan bu yapıyı (İsrail) söküp atmak için büyük bir kıvılcım olacak" dedi.

Yaklaşık 10.000 militana sahip olduğu belirtilen örgüt, Haşdi Şabi terör örgütünün şemsiyesi altında faaliyet gösteriyor. 

Dünya liderlerinden Trump'ın Kudüs kararı büyük tepki!

Kudüs'ün önemi nedir? İsa'nın mezarı, Miraç ve Ağlama duvarı