BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.501,21
HABER /  GÜNCEL

Taksim'in en iştah kabartan köşesi

Gün geçmiyor ki İstanbul’un yiyecek-içecek dünyasına yeni mekanlar katılmasın... Çokça açılan bunca mekan arasında biricik, sıradışı ve ustalık hakkını veren mekan yine de çok az.

Abone ol

Taksim Steakhouse, Cihangir’den Nişantaşı’ya, Pera’dan Karaköy’e dizilmiş sayısız mekan arasında her yönden öne çıkan yeni mekanlar arasında. Gastrolojik menüsü ve servis standartlarıyla gurmelerin, yüzyılı aşkın bir geçmişin demlendiği otantik atmosferiyle lezzet kaşiflerinin buluşma noktası olmaya aday. İstanbul’un kalbi Taksim’den Cihangir’e doğru Sıraselviler Caddesi boyunca  ilerleyin. Az ötede sağda, tarihi Aya Triada Ortodoks Kilisesi’ni geçin. Zapyon Rum Lisesi’nin hemen çaprazında, BVS Lush Hotel’in zemin katında sizi Taksim Steakhouse karşılayacak. 

İLK İZLENİM ÖNEMLİDİR

Türkiye’nin yiyecek-içecek ve eğlence dünyasındaki en büyük grubu olan BVS’nin işlettiği BVS Lush Hotel, 1890-1900 yılları arasında, dönemin tanınmış Levanten ailelerine ev sahipliği yapmak üzere inşa edilen Crissoverghi Apartmanı’nın yeni yüzü. Taksim Steakhouse, 100 yılı aşkın yaşıyla eşsiz bir atmosfere sahip olan binanın mahzeninde, etin ve şarabın muhteşem birlikteliğinde ağırlıyor konuklarını. Art Nouveau dış mimari detaylar, pencerelere işlenen vitraylar, orijinal tuğla mahzen tavan ve duvarlar, günümüz “steakhouse” kültürünün karakteristikleriyle mükemmel bir eklektik uyum yakalıyor.

TARİFİ KİFAYETSİZ KALAN ETLER

Konuklarını ağırlamaya 2017’nin son günlerinde başlayan Taksim Steakhouse, o zamandan bu yana Taksim’in en hareketli lezzet köşelerinden biri. Bunun en önemli nedeni, elbette et ve sakatatların başrolde olduğu muhteşem menüsü. Söz konusu “steakhouse” uzmanlığı olunca öncelikle etin geldiği yer önemli. Taksim Steakhouse için bu nokta öncelikli. Kuzu ve dana, Gönen başta olmak üzere Balıkesir’in çevre ilçelerinden ve Trakya’dan, seçilerek temin ediliyor. Sucuk ve sosis gibi yan lezzetler ise butik üretim eseri.

Daha detaylı tariflerle devam edelim; öncelikle menü Doğu ile Uzak Batı’nın mükemmel bir füzyonu. Örneğin Brezilya’nın dünyaya armağanı geleneksel Churrascaria (Şuraskarya), bir nev’i “Latin Döneri”. Bizim cağ kebabın Brezilya yorumu. Ancak bir farkla; biz Şuraskaryamızda, çok az sayıda danadan elde edilebilen, kol kısmının içinde saklı çok özel bir parçayı kullanıyoruz. Haftalarca salamura ediyor, meşe odun ateşinde ağır ağır olgunlaştırıyoruz. Tıpkı olması gerektiği gibi!

Batı mutfaklarından başlamışken; Meksika ve Amerikan lezzetlerinden devam edelim. Klasik fajita tarifsiz bir örnek. Dallas, T-bone, New York steak, Beef Lokum... Chateaux Briand, Veal Entrecote, Porterhouse, Fiorentina Steak... İyi etten anlayanlara özel ana akım seçeneklerimiz. Ve elbette damakları şenlendiren, birbirinden favori otantik burgerler. Hepsi bizim dünyamızın en gözdeleri. Taksim Steakhouse olarak ülkemizin mutfak hazinesinden örnekler de sunmayı ihmal etmiyoruz. Günümüzde gurmelerin dahi çok zor erişebildiği “dana yanak” (Helva), Taksim Steakhouse’un standart sunumları arasında. Tam 18 saatte, ağır ağır demlenerek pişiyor. Kuzu kafes sabahın erken saatlerinde köze yatıyor, masanıza gelinceye dek tütsünün büyülü dumanıyla zenginleşiyor. Frankfurter sosis, carpaccio, sucuklar, fümeler... Bu satırlar, tarifte kifayetsiz kalıyor.

BİRAZ ŞARAP BİRAZ DA TATLI

Taksim Steakhouse, etleriyle mükemmel uyum gösteren geniş bir şarap kavına da sahip. Ülkemizin, değeri giderek yükselen örnekleri yanında Şili’den İtalya’ya geniş bir coğrafyadan da seçkiler sunuyor. Fransız mutfağından chocolate souffle ya da Antep ocağından çıkan katmer ise nefis bir yemekten sonra ancak “la grande finale” olarak tanımlanabilir.

LEZZET SERÜVERİNDE SON DURAK

Taksim Steakhouse, 60-90 konuk için düzenlenebilen sıcak atmosferinde, iyi etin tutkunu olanları mutlu eden fiyatları, BVS Grup’un yüksek servis standartlarıyla yiyecek-içecek dünyamızın kalıcı değerlerinden biri. Alışveriş, sanat-kültür ve eğlencenin evrensel merkezi Taksim’e her çıkışınızda, haftanın her günü, Taksim Steakhouse’da sizi de ağırlamaktan mutluluk duyacağız.