BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  SAĞLIK

Takma kirpik nasıl kullanılmalıdır?

Çarpıcı bir göz makyajı için takma kirpik olmazsa olmazdır. Takma kirpiği nasıl kullanacağınızı siz elmaelma.com okuyucuları için derledik.

Abone ol

Etkileyici bir göz makyajının vazgeçilmezi dolgun ve kıvrık kirpiklerdir. Maalesef herkes böyle kirpiklere sahip olmuyor böyle durumlarda yapılacak en iyi şey takma kirpik kullanmak! Ama nasıl? Takma kirpik oldukça meşakatli bir iş, ama elmaelma.com'un sizler için derlediği püf noktalar sayesinde artık takma kirpik takmak çok daha kolay!

KİRPİKLERE SU DEĞMEMELİ

Takam kirpiklerinizi uzun süre kullanmak istiyorsanız sudan uzak tutun. 24 saat boyunca kirpiklerinizin güzel görünmesini istiyorsanız yüzünüze su sıçratmamaya özen göstermeniz gereklidir. Eğer makyajınızı çıkarmanız gerekiyorsa bir makyaj temizleme mendili kullanın ve göz çevrenizden uzak durun. Eğer duş almanız gerekiyorsa ise sadece vücudunuzu yıkayın.

SICAK SU KİRPİK YAPIŞKANINA...

Çok sıcak su cildiniz için iyi değildir. Cildinizin kurumasına neden olabilir. Aynı zamanda kirpiklerinizin yapışkanlarının erimesini sağlayabilir. Eğer temkinli olmak istiyorsanız sıcak sudan uzak durum ve yüz bölgeniz ve duş için ılık su kullanın. Böylece kirpiklerinizi daha uzun süre kullanabilirsiniz.

YAĞ BAZLI ÜRÜNLER KULLANMAYIN

Makyaj temizleyiciler, maskaralar ve hatta sıvı sabunların içinde bile bazen çeşitli yağlar kullanılır. Bu yağlar kirpiklerinizin arasındaki bağları mahvedebilir ve tutundukları yerden kopmalarına neden olabilir. Bu nedenle yağ bazlı ürünleri özellikle kullanmamanız gerekir.

KİRPİK KIVIRICIYA DİKKAT

Takma kirpikleri takmışken bir de kıvır kıvır olsun istiyorsunuz biliyoruz ama bu doğru bir seçim değil. Onları yanlışlıkla kırmak istemiyor ve daha uzun süreli kullanmak istiyorsanız kirpik kıvırıcıları çok sert kullanmayın. Ufak dokunuşlar yapabilirsiniz ama bu oldukça risklidir.

SU BAZLI RİMEL BİREBİR

Kirpiklerinizi daha uzun kullanmak istiyorsanız kirpiklerinizin ucuna çok hafif bir şekilde su bazlı bir maskara uygulayabilirsiniz. Yağlı bir maskara kirpik bağlantılarını bozabileceğinden su bazlı maskaralar kullanmak önemlidir. 

Kaynak: elmaelma.com