BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01

TAFED Resmen WACS üyesi

Dünya Şefler Birliği WACS Üyelik Plağı, TAFED Başkanı Zeki Açıköz'e teslim edildi.

Dünya şefler birliği WACS, Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun üyeliğini  resmi sitesinde de açıklayarak Norveç’te düzenlenen törenle Zeki Açıköz’e WACS Üyelik plağını takdim etti.

     

WACS’ın üst düzey yöneticileri, Norveç 2014 galasında Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz ve kurmaylarıyla bu anlamlı törende buluşmanın heyecanını yaşadıklarını, mutfak dostluğunun kıtalar arası bir buluşmayla gerçekleşmesinin çok önemli olduğunu vurguladılar. Aşçılığın ortak dilinde, lezzetlerinde geçmişten bugüne geliş öyküsünde ve geleceğine dair en ince ayrıntıların bile paylaşılarak gelişebileceğini, tüm dünyada her geçen gün ilgi odağı olmayı başaran bu mesleğin birlik ve beraberlik içerisinde usta ellerle tüm dünyada anlam kazanacağını ifade ederken Türk mutfağının ve şeflerinin dünya çapındaki önemini vurguladılar.

      

TAFED Başkanı Zeki Açıköz, ayağının tozu ile Norveç’ten, WACS üyelik plağını ülkemize getirdi.

Zeki Açıköz, “Aylar öncesinde gelen sarı zarftaki özel  bir mektup ile aldığımız davetin neticesinde bugüne geldik. Uzun süredir titiz bir şekilde durmaksızın süren çalışmalarımız sonucunda Türk mutfağına gönül vermiş tüm meslektaşlarımla birlikte 2014 yılına damgasını vuran bu önemli üyelik bizleri yolumuzda duayen şeflerimizden emanet aldığımız dünyanın gözbebeği ülkemizin eşsiz coğrafyasının en özel lezzetlerini gece gündüz demeden ülkemiz ve dünyadaki mutfak severlerle buluşturan bu mesleğe gönül vermiş tüm meslektaşlarımızla bir ve biz olmanın bilinciyle emin ve ağır adımlarla hızlı bir şekilde yolumuza devam etmenin onurunu paylaşıyoruz.  WACS üyelik plağımızı, WACS Başkanı Gissur Gudmundsson ve Kıtalar arası başkanı Thomas A.Gugler’in ellerin alarak emeklerimizi taçlandırdık. Çıktığımız bu uzun yolda emeği geçen, gece gündüz demeden çalışan, Türk mutfağına ve aşçısına sonsuz inancıyla bağlı olan herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Federasyonumuz TAFED ve ülkemiz adına bu önemli birliktelik hayırlı ve uğurlu olsun. Bundan sonraki süreçlerde de herzaman olduğu gibi Türk mutfağının layıkıyla tanıtılıp, doğru şekilde ifade edilmesi için yolumuza devam edeceğiz” dedi.

     

Ayrıca Osmanlı mutfağını, ülkemizin kültürünü "Tabahat" isimli yemek kitabıyla tüm dünyada tanıtan Mehmet Soykan, WACS Ortadoğu ve Afrika Direktörü Thomas A.Gugler’e kitabını takdim etti.  

Mehmet Soykan, Türk mutfağını tanıtmanın da paha biçilemez bir anlamı olduğunu ifade etti.

Zeki Açıköz’ün kurmaylarından TAFED Milli Takımlar Direktörü Emrah Köksal Sezgin’de  Norveç’e giden heyetin mimarlarındandı.

     

TAFED Başkan Vekili Rahmi Yılmaz’da, genç meslektaşlarının dünya üzerindeki uzun soluklu gastronomik yolculuklarında Türk mutfağına yakışan değerlerle dünyaca ünlü örnek alınan mutfak şefleri olacaklarını ve bu uzun maratonda bilgi, deneyim ve tecrübelerini kendileriyle her zaman not edelim, yazalım diyerek paylaşacaklarını söyledi.  Dünya şefler birliği WACS’a da bu anlamlı ve önemli buluşma için teşekkür etti.

Bol lezzetler olsun...