BIST 8.975
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.293,24
HABER /  DÜNYA

Suudi Arabistan'a bir şok daha Norveç silah satışını durdurdu

Daha önce Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeni ile Almanya, Suudi Arabistan'a silah satışını durdurmuştu. Norveç'ten de bu yönde bir açıklama geldi. Norveç silah satışını durduğunu açıkladı ama gerekçesi Cemal Kaşıkçı cinayeti değil.

Abone ol

NORVEÇ Dışişleri Bakanı Ine Eriksen Soreide, ülkesinin devlet televizyonu NRK'ye açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan hakkındaki son gelişmelere dikkati çeken Soreide, "Yemen'deki savaşın geldiği son durumu da göz önüne alarak, Suudi Arabistan'a bütün savunma sanayi ile ilgili silah ve mühimmat ihracatı için yeni lisans vermeyeceğiz" dedi.

Norveç'in Suudi Arabistan'a silah ihracatını durdurmasının Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgisinin olup olmadığının sorulması üzerine Soreide, bu konuda yorum yapmaktan kaçındı. Almanya geçen ay, Kaşıkçı cinayetinin sonucu ortaya çıkıncaya kadar Suudi Arabistan'a tüm askeri ihracatı durdurduğunu açıklamıştı.

2015'TEN BERİ BOMBA YAĞDIRIYOR
İsveç Başbakanı Stefan Löfven ise bir süre önce yaptığı açıklamada, Kaşıkçı olayına rağmen Suudi Arabistan'a silah satışını durdurmayacaklarını ifade etmişti. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Mart 2015'ten itibaren Yemen'de bombardımanlar gerçekleştiriyor.