BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  GÜNCEL

Suriye'den Soçi anlaşmasıyla ilgili flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep; tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki İdlib anlaşmasıyla ilgili Esed rejiminden ilk açıklama geldi: Memnuniyetle karşılıyoruz...

Abone ol

SOÇİ'deki Putin-Erdoğan zirvesinden İdlib'de silahsız bölge kurulması anlaşması çıkması ve olası operasyonun rafa kalkmasının ardından Suriye hükümetinden ilk tepki geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı son dakika açıklamasında, "Rusya ile Türkiye arasındaki İdlib anlaşmasını memnuniyetle karşılıyoruz" denildi...

Suriye devlet televizyonuna konuşan Suriye Dışişleri Bakanlığından bir kaynak, dün Soçi'deki zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında varılan İdlib'de silahsız bölge mutabakatını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Ancak Esad yönetiminin Suriye'nin tamamında yeniden kontrolü sağlama hedefine uygun konuşan Dışişleri yetkilisi, ''Suriye toprağının son karışı kurtarılana dek terörle savaşımızı devam ettireceğiz'' dedi.

DÜN GECE NE DEMİŞLERDİ?.. Anlaşmanın açıklanmasından hemen sonra Suriye kaynaklı haber sitelerinde Esad yönetimine dayandırılan açıklamalarda, "Rusya ve Türkiye arasında imzalanan bugünkü anlaşma hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Suriye ordusu Lazkiye, Kuzey Hama ve Al-Gah saldırılarını başlatacak. İdlib'in alınması da çok yakında" bilgisi verilmişti.

Ayrıntılar geliyor...