BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.493,98
HABER /  DÜNYA

Suriye'de rejim uçağı düşürüldü!

Suriye'de rejim güçleri ile DEAŞ arasındaki çatışmalar son 24 saatte bir kez daha alevlendi. Humus'taki operasyonlarda rejime ait bir savaş uçağının düşürüldüğü belirtildi.

Abone ol

Suriye rejim güçleri ile DEAŞ arasındaki çatışmalar son 24 saatte özellikle Palmira antik kenti çevresinde şiddetlendi. DEAŞ güçlerinin bu bölgede birkaç yönden Suriye rejim güçlerine karşı saldırı gerçekleştirdikleri ve çeşitli kazanımlar elde ettikleri bildiriliyor. Öte yandan Suriye rejimine ait bir MİG-23 savaş uçağı da Humus bölgesinde düştü.

Sputnik sitesinde yer alan habere göre, Rus RIA Novosti ajansına konuşan bir askeri kaynak Palmira antik kenti yakınlarında birkaç yönde birden Suriye ordusu ve IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı. Kaynak ordu güçlerinin bazı 'yüksekliklerden' geri çekilmek zorunda kaldığını da açıkladı.

Aynı kaynağa göre Palmira antik kentinin kontrolü halen ordunun elinde ancak DEAŞ tarafından yoğun saldırılar gerçekleştiriliyor.

RIA Novosti ajansındaki bir diğer habere göre ise Suriye rejimine ait bir MİG-23 savaş uçağı Humus bölgesinde düştü. Ajansın haberini dayandırdığı askeri kaynağa göre uçağın düşmesinin nedeni 'teknik arıza' ve pilot sağ olarak kurtuldu.

Öte yandan bugün DEAŞ'a yakın kaynaklar sosyal medyada Humus-Palmira ikmal yoluna yaptıkları saldırı kapsamında bir savaş uçağı düşürdüklerini iddia etmişlerdi