BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.424,79
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Süleyman Özışık polislerin çığlığını yazdı

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, bugünkü yazısında polislerin uğradığı haksızlıkları yazdı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çağrıda bulundu.

Abone ol

Emniyet personeli görevde ve emeklilikte ücret adaletsizliğinin giderilmesini ve ek göstergesinin 3600 olmasını istiyor. İşte bu çığlığa kulak veren Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, köşe yazısında yetkilileri göreve çağırdı.

Ülkenin son yıllarda atlattığı tehlikelerde polisin büyük rol oynadığını buna karşın hakkının yendiğini belirten Özışık, yazısında "Polisin hakkı polise verilsin artık" başlıklı yazısında "Molotofu onlar, kurşunu onlar, bombayı onlar yiyecek! Polis olmanın bedelini canıyla, kanıyla ödeyecek. Ama bunun karşılığında bir özlük hakları bile olmayacak." ifadelerini kullandı.

Mevcut göstergenin emeklilik döneminde sefalete yol açtığını vurgulayan yazar, polisi TSK personeliyle karşılaştırarak mağduriyeti çarpıcı biçimde anlatıyor.

ADALETSİZLİK DEĞİL Mİ?:"(...)Ama bunun karşılığında bir özlük hakları bile olmayacak. Asker 3600 ek gösterge alırken, polise 300 ek gösterge layık görülecek.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olan bir asker 150-200 bin TL emekli ikramiyesi alırken, aynı görevi sokaklarda icra eden polis emekli olduğunda, eline 30-40 bin lira tutuşturulacak.
TSK'dan emekli bir asker 5-7 bin lira arası emekli aylığı alırken, polis 2 bin, bilemedin 2 bin 500 lira emekli maaşına talim edecek.
Bu haksızlık değil mi?
Asker kendilerine ücretsiz olarak tahsis edilen lojmanda kalırken, polisler kiraladıkları dairelerde kahır çekecek.
Bu adaletsizlik değil mi?
Hem haksızlık, hem de adaletsizlik.
O zaman bu haksızlığa ve adaletsizliğe bir son vermek gerekiyor. Cumhuriyet tarihinin en başarılı İçişleri Bakanı olarak tarihe adını yazdıran Sayın Süleyman Soylu'nun artık bu meseleye ciddi anlamda eğilmesi gerekiyor.
Hazır FETÖ'cü polisler emniyetten tasfiye edilmişken bu işe bir el atıvermenin tam zamanıdır bence...
Hazır bu meseleyi halletmişken, "Baş Polis" meselesine de bir el atsa... Emniyet içinde kâh memur, kâh amir olarak görevlendirilen "Baş Polisler"e de hak ettiklerini verse...
Sizce de harika olmaz mı?"

Süleyman Özışık'ın yazısının tamamı