BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,18
HABER /  GÜNCEL

Sözcü gazetesi muhabiri Gökmen Ulu gözaltına alındı

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında FETÖ adına suç işlemek suçundan gözaltı ve arama kararı verilmişti.

Abone ol

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ operasyonu kapsamında Sözcü gazetesinden bazı isimler için gözaltı kararı verildi. Gazetenin sahibi Burak Akbay'ın yurt dışında olduğu belirtilirken, gazetenin muhabiri Gökmen Ulu, İzmir'de gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, yer alan bazı suçlamalara ilişkin detaylar ortaya çıktı. Soruşturma dosyasında, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce saat 16.25'te Sözcü gazetesinin internet sitesinden yer alan ve Gökmen Ulu imzalı, ''Sözcü Erdoğan'ı buldu'' haber ve görsellerinin yer aldığı öğrenildi.

GÖKMEN ULU AÇIKLAMA YAPTI

Gökmen Ulu, tebliğin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı yeri haberleştirmesinin habercilik başarısı olduğunu, dünyanın her yerinde siyasi liderlerin tatil haberlerinin haber değeri taşıdığını, kendisinin de bunun üzerine haberi yaptığını savundu.

Darbe girişimi yaşandığı sırada Marmaris'te bulunduğunu, o akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele giderek yaptığı açıklamayı da haberleştirdiğini ifade eden Ulu, Erdoğan'ın halkı sokağa çağırmasını kamuoyuna ilk duyuran gazetecinin kendisi olduğunu öne sürdü.

Darbe yanlısı bir muhabirin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı yeri haber yaparak değil darbecilere bunu telefonla bildirerek yapabileceğini dile getiren Ulu, yaşanan durumun trajikomik olduğunu savundu.

EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin Ulu'nun evinde yaklaşık 2,5 saat süren arama işlemleri tamamlandı. Polis ekiplerinin, arama sonrası bazı materyallere ve dijital verilere el koyduğu öğrenildi.

Ulu, daha sonra sağlık kontrolünden geçirilip İzmir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Ulu'nun İzmir Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderileceği bildirildi.