BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86
POLİTİKA

Soylu: Sırbistan'ın 15 Temmuz duruşunu unutmayacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sırp mevkidaşı Nebojsa Stefanovic ile görüştü. Soylu, 'Sırbistan, 15 Temmuz'da tereddütsüz bir duruş sergiledi' derken, Sırp Bakan, 'Suçluların hiçbiri bizim ülkemizde barınamayacak' sözü verdi.

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki resmi temasları kapsamında, Sırp mevkidaşı Nebojsa Stefanovic ile bir araya geldi. Soylu, "Sırbistan, 15 Temmuz'da tereddütsüz bir duruş sergiledi" derken, Sırp Bakan, "Suçluların hiçbiri bizim ülkemizde barınamayacak" sözü verdi.

Sırbistan Sarayı'ndaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Soylu, "Bugün Balkanlar coğrafyasının en kadim şehri Belgrad'dayız. Mayıs ayından bu yana Stefanovic ile üç kez yüz yüze geldik ve birkaç kez telefonla konuştuk. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, biraz önce güvenlik alanında çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik." dedi.

Terörle mücadele, düzensiz göç ve uyuşturucu konularında istişare ettiklerini ve ortak hareket etme kararı aldıklarını söyleyen Soylu, "Bakanlıklarımız arasındaki iş birliğini çok daha iyi seviyelere taşıyacağını inandığımız niyet beyanını imzaladık. Sırbistan, barış ve istikrar konusunda Balkanlar'ın en kilit ülkesidir. Biz stratejik ortağımızla birlikte ilişkilerimizi yükseltmeye ve daha bir seviyeye getirmek için çalışmalara devam edeceğiz." diye konuştu.

ERDOĞAN VE VUCİC İLİŞKİLERİ FARKIL BİR BAHARA TAŞIDI Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ilettiğini belirterek, "Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic arasındaki ikili dostluğun, iş birliğinin iki ülke ilişkilerini farklı bir bahara taşıdığını beyan etmek isterim." ifadesini kullandı.

Türkiye'den Sırbistan'a gelen turistlerin büyük bir memnuniyetle ayrıldığını ifade eden Soylu, Türkiye'den gelenlerin Sırbistan'ın doğa ve tarihi güzellikleri ve misafirperverliklerini birbirlerine anlattıklarını aktardı.

Sitene Ekle
Etiketler