BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,03

Sosyal Müslüman

Menfi düşünenler beni ilgilendirmez, ama müspet düşünüyorsanız muhakkak bir sosyal medya hesabımız olmalıdır kanaatimce.

Bundan birkaç yıl önceydi, birkaç samimi arkadaşlarımla bir aradaydık, dedim ki, “arkadaşlar her duyarlı insanın muhakkak bir sosyal medya hesabı olmalıdır, sabahleyin kalkarken arkadaşlarına bir selam vermesi dahi bir kazanımdır” diye.

Benim fecebook hesabım birkaç sefer saldırıya uğradı, bazılarını kurtaramadım, ama bir kaç yıldır kullandığım “Eyüphan Kaya Elkürdi” adlı hesabım duruyor elhamdülillah yazılarımı, çalışmalarımı orada paylaşıyorum, bir nebze nefes alamama neden oluyor.

Yine diyorum menfi düşünenler beni ilgilendirmez, ama müspet düşünüyorsanız muhakkak bir sosyal medya hesabımız olmalıdır kanaatimce.

Bir insan dünyaya gelmişse muhakkak varlığını hissetmelidir, ki buna insan hakları literatüründe “ifade özgürlüğü” denir.

Ben bu yazımda mümtaz bir çalışma yapan “Sosyal Müslüman” olarak kendini tanıtan bir vatandaşın çalışmalarından bahsedeceğim.

Belli ki bu arkadaşın vatandan, milletten, iman, edep ve marifetten yana bir derdi, bir endişesi var. Bu manada faydalı olduğuna inandığı makaleleri kime ait olduğunu da fazla umursamadan seslendiriyor ve youtupta paylaşıyor, ilginçtir binler, on binler, yüz binler tıklıyor, demek ki dertli olan sadece ben, sen, o değiliz bir çok dertli duyarlı insanlar var.

Eskiden  insanların derdi Allah rızasına ulaşmak olduğu için insanlar birbirine dua ederken “Allah derdinizi artırsın” diyorlarmış, ben de diyorum ki bu memleketin, milletin gidişatını, daha iyi günlere gitmesini dert edip bu konuda kalbi, kavli fiili bir şeyler yapmayı hedef edinmiş dert edinmişseniz “Allah derdinizi arttırsın” herhalde fena bir dua olmasa gerek. Çünkü Allah rızası bu değerlerde saklıdır bence.

Hani bazen adımda internet medyasında ne var ne yok diye insan ismini yoklamak ister, ismimi yazdım bir de göreyim Mehmet Barlas’la aynı youtupta “Hollanda ineği” başlığıyla yazdığım bir yazım seslendirilmiştir.

Ben bu çalışmayı yapan Sosyal Müslüman mahlaslı kardeşime hem teşekkür ettim, hem de istediği zaman makalelerimi seslendirebileceğini söyledim.

Bir de baktım ki ne göreyim Cumhurbaşkanımız ile aynı youtuptayız, huzurunuzda kendilerine ekstradan teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan artık bir ekol, bir umut, fakir fukara ve mazlumların tutunacağı bir dal haline geldi. Sosyal Müslüman kardeşimizin de bu perspektife katkı vermesi beni ziyadesiyle memnun ediyor.

Şu anda kadar 100’den fazla makaleleri seslendiren Soysal Müslüman mahlaslı kardeşimizi nasıl anlatmayı bilemem en iyisi siz youtupta “Sosyal Müslüman” yazın çalışmalarını bizzat kendiniz görün bence.

Hayat böyle bir şey, herkes istediği tarzda zamanını değerlendirir daha sonra bu tercihinin hesabını verir ya da mükafatını alır. Bazıları da boş boş yorumlar yaparak vakit öldürür!

Ben de bu yazılarımdan bir hayır bekliyorum ki her gün bir şeyler sizinle paylaşıyorum.

Zaman zaman yazılarımın okuma sayıları bana geliyor genellikle 2-3 bin tıklama var ama 5 bin, 10 bin, 15 bin, 24 bin’e kadar tıklanan yazılarım da olmuştur. Bu duyarlılıktan dolayı okuyucularıma müteşekkirim, ben de onlara faydalı olabileceğimi düşünerek bir şeyler kaleme alıyorum.

Sosyal Müslüman adlı bu kardeşimizin youtuplarını dinlemenizi tavsiye ediyorum, geçekten bir emek sarf ediyor.

Arada bir birkaç saniyelik reklam karşınıza çıksa da  onu da işin tuzu biberi olarak kabul etmek lazım.

Hak ve adalet adına,

Eğitim öğretim adına,

Ekonomi ve yatırım adına,

Zalime karşı sesini yükseltme adına

Hürriyet adına…

Bu millete bu memlekete kim bir katkı verirse Allah birini bin etsin diyor, şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum.