BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12

Sosyal Medya'nın Gücü

İnternet kullanım alanının genişlemesi ile birlikte global bir çağa girilmiş oldu.

Hayatımızı zenginleştiren ve akıllarımızı aydınlatan bilgi teknolojilerini günlük hayatında hergün kullanan bizler teknolojisiz bir hayatın ne kadar zor olabileceğini hayal bile etmek istemeyiz. 

Dünyamızın geleceğini bilgi teknolojilerinin şekillendireceği kesinliği ile birlikte insanların günlük yaşamlarını da etkilemektedir. Bilgisayar teknolojileri herkese farklı ilhamlar vermektedir. Kimi bilsayar oyunlarında usta kimi de hackerlik da.Özellikle genç jenerasyon üzerindeki etkisi diğer yaş guruplarına göre daha fazladır. 

Son yıllarda teknoloji kolay, daha hızlı, daha konforlu ve dinamik hale gelmiştir.

İnternet, insan hayatının en büyük iletişim aracı haline dönüştü.İnternet kullanımının yaygınlaşması ve kullanan insan sayısının her geçen gün artması, sosyal medyanın gücünü arttırmakta, insan yaşantısında da olmazsa olmaz haline gelmektedir.

Eğer bir işletme sahibi iseniz , sosyal medya aracılığıylaişinizi daha fazla bilinir hale getirebilir hatta ve hatta daha fazla ürün satar,dünyaya istediğiniz mesajları verebilirsiniz.

Önceleri sadece web sitesi üzerinden satış yapan çoğu işletmeler, sosyal medyanın keşfinden ve işletmelerin sosyal medyayı keşfetmesinden sonar internet kullanıcılarının dikkatini çekebilmek için sosyal medya ağları üzerinden açılan hesaplar ile reklamlarını, bunun yanı sıra görsel resimler ve tasarımlarla süsleyerek algı ve ilgiyi arttırmaktadırlar. 

Günümüzde en fazla rağbet gören Facebook, Twitter ve instagram gibi sosyal medya ağlarına zaman ayırmaya değip değmediğini merak edebilirsiniz, lakin kendim bir kullanıcı olarak bir çok nedenden dolayı kullanımın değdiği kanaatindeyim. 

Herhangi bir işletme için, sosyal medyanın en önemli avantajlarından bir kaçı,  müşteri ile direk iletişime geçilebilmesi, yeni ürünleri teşhir edilebilmesi, ve daha önemlisi  de müşterinin bir kaç klik ile ürünü uzaktan satın alabilmesidir. Bu özellikler sayesinde, sosyal medya kullanımı vazgeçilmez bir element haline gelmiştir. 

Diğer bir avantajı da, başka insanların bu tür işletmelerin varlığından haberdar olup, işletmelerin daha fazla ticaret yapma potansiyelini arttırabilmesi.

Teknoloji ile birlikte coğrafi sınırların  ortadan kalktığı, eğitim de,sağlık da ve gündelik hayata dair her bir şeyin üniversalleştiği bir devre girdik.

Her geçen gün daha fazla katılımların olduğu bu platformlarda farklı insanlar ile tanışabilir görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bilgi teknolojileri sayesinde düşünce dünyamız daha fazla gelişmekte, bundan dolayı daha kaliteli,daha kalıcı ve daha stratejik üretebilmekteyiz.

Bu sebeplerden dolayı günümüz dünyasında sosyal medyanın yapabileceği etki alanını iyi anlayıp bilmek günlük ve profesyonel hayatımızı pozitif yönde etkiler.

Sosyal Medya ve Expo 2016 Antalya

Expo 2016 Antalya organizasyonu Türkiye için bir ilk olmakla beraber Dünya Expo organizasyonları adına da Türkiye olarak ilklere imza atılmakta.

Sosyal medya alanında bir çok yeniliklerde imzası bulunan UÇFiKiR ekibi, ülke tanıtımı için önemi büyük olan bu milli davada sosyal medya tanıtım görevini üstlenmiştir.Kuruma sosyal medya danışmanlığı yapan New York şirketlerinden Nestech firması ve aynı zaman da kurumun sanat yönetmenliğini yapan Gökhan Yılmaz Bey'in de eklediği gibi "Expo 2016 Antalya" organizasyonu için bu günlerde çok güzel gelişmelere tanık olmakla beraber sosyal medya hizmeti vererek naçizane ufak da olsa katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Türk Halkı olarak, sosyal medya platformları üzerinden, Expo 2016 Antalya organizasyonunu takip ederek sizlerinde bu ilkleri görmenizi ve şahit olmanızı diliyoruz. Şu günlerde bilet satışlarının başladığı Expo 2016 Antalya organizasyonuna ilk defa ev sahipliği yapmış olmamıza rağmen başta halkımız olmak üzere ve çevre ülke halklarının ilgisi ülkemiz ve milletimiz adına gurur verici daha önemliside ülkemizin sosyal medya dünyasında daha tanınır hale gelmesi bizleri mutlu etmekte.