BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,01
ALTIN 2.324,61
HABER /  GÜNCEL

Sonar anket anket sonuçları 24 haziran son anketler

Sonar 24 Haziran seçim anketinin en sonuncusunu yayınladı. SONAR anket sonuçlarına göre cumhurbaşkanı ilk turda seçilemeyecek. 24 Haziran'da partilerin oy oranları için de Sonar anket sonuçları hayli iddialı veriler sundu.

Abone ol

24 Haziran seçim anketleri arka arkaya geliyor. Seçimlere iki hafta kala ORC, Metropoll, Argetus, Sonar ve Konsensus anket şirketleri son araştırma sonuçlarını açıkladılar. Yeni yayınlanan bu seçim anketlerinde en şaşırtıcı olanı Metropoll'ün Meral Akşener kehaneti oldu. Referandumu sonuçlarını bilen Konsensus'un anket verileri de hayli yankı buldu. En taze anket de Sonar şirketinden geldi. İşte son anket sonuçları;

SONAR ANKET SONUÇLARI : Anketin ilk sorusu "Cumhurbaşkanlığı Seçimleri bugün yapılsa aşağıda sayacağım isimlerden hangisine oy verirsiniz?" oldu. Kararsızlar orantısal olarak dağıtıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 48,30, Muharrem İnce'nin yüzde 31,40, Meral Akşener'in yüzde 9,50, Selahattin Demirtaş'ın yüzde 8,20, Temel Karamollaoğlu'nun yüzde 2,10 ve Doğu Perinçek'in yüzde 0,50 oy oranına ulaştığı görüldü.

ERDOĞAN İKİNCİ TURU ALACAK: SONAR'ın anketinde ortaya çıkan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı yarışı ikinci tura kalacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce karşısında bu yarışı yüzde 53,7 ile kazancak. Muharrem İnce ise son iki haftada tam 10 puan yükseltti. Bu rakam CHP'nin 41 yıl önce yani 1977'de Ecevit'ten sonra aldığı en yüksek puan olacak

İTTİFAK OYLARI : SONAR, Cumhurbaşkanlığı seçiminin yanı sıra halka "24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde oyunuzu hangi partiye vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusunu da yöneltti. Son rakamlara göre Cumhur İttifakı, Meclis'in yarısını kazanıyor.