BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,29
HABER /  GÜNCEL

Son hava durumu İstanbul'a sağanak yağış geliyor

Son hava durumu sevindirdi. İstanbul'a uzun süren sıcak havanın ardından sağanak yağış geliyor. Pazartesi günü sıcaklıkların en yüksek 31 derece olacağı bildirildi.

Abone ol

Aşırı sıcaklara ve güneşli havaya mola. İstanbul'da uzun süredir etkili olan bunaltan sıcaklar ve nem pazartesi günü yerini yağışa bırakıyor.

Bugün ve yarın İstanbul'da sıcaklıkların 33 derece olması beklenirken yeni hafta ile birlikte görülecek sıcaklık en düşük 24 en yüksek 31 derece olacak.



CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, "Buradaki sıcaklık dalgalanışının sıkı bir sağanak yapma ihtimali var. Fakat henüz net değil. Geçen seferki kadar çok sert bir sıcaklık azalışı görülmüyor" dedi.

Pazartesi günü İStanbul'da sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji'den bugün için yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

AKOM'DAN AÇIKLAMA

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre ise, pazarı pazartesiye bağlayan gece gök gürültülü sağanak yağış geçişleri olacağı ve düşük nem nedeni ile yağışın şiddetli olmayacağı bildirildi.