BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  DÜNYA

Son dakika! Irak Ordusu Kerkük'e mi giriyor!

Gayrimeşru referandum krizi yeni bir aşamaya geçiyor... Irak, Barzani güçlerini Kerkük'ten çıkarmak için kritik bir adım daha atıyor... 3 bin kişilik Irak Ordusu askeri Kerkük sınırına geldi...

Abone ol

Mesut Barzani'nin bir oldu bitti ile Kerkük'ü de içine alan bağımsızlık rüyasına ağır bir darbe daha mı geliyor?..

Gayrımeşru referandumun ardından Kuzey Irak yönetimiyle tüm ilişkilerini kesip, ambargo üstüne ambargo koyan Irak merkezi hükümeti, Kerkük için çok kritik bir adım daha attı...

DHA'nın son dakika haberine göre, 3 bin kişilik Irak Ordusu askeri Kerkük sınırına geldi... Irak birliğinin Kerkük'e yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta konuşlandığı gözlenirken, kent çevresinde de yoğun bir hareketlilik yaşanıyor.

İBADİ'DEN TANSİYONU DÜŞÜREN SÖZLER

"Irak Ordusu Kerkük'e girmeye mi hazırlanıyor" heyecanı yaratan bu gelişmelerin ardından Irak BaşbakanıHaydar el-İbadi'den tansiyonu düşüren açıklama geldi. İbadi, "Orduyu halkımıza karşı kullanmayacağız ve Kürtlere karşı savaş başlatmayacağız." dedi.

PEŞMERGE YOLLARI KAPATTI

IKYB de, Irak hükümetinin saldırı hazırlığı yaptığı yönündeki istihbarat bilgileri üzerine harekete geçti. Peşmerge güçleri, sabah saatlerinde güvenlik amacıyla, Hazır bölgesinde, Duhok ve Erbil’den Musul’a giden 2 ana yolu kapattı.

Bağdat ve Musul yönlerinden Kerkük'e uzanan ana yollar, ağır makinalı silahlar ile donatılmış "kontrol noktaları" bulunuyor. Bu kontrol noktalarından bazıları yalnızca Peşmerge kontrolündeyken, bazıları ise Haşdi Şabi ordusunun Türkmen ve Peşmerge güçlerinin ortak kontrolünde bulunuyor.

PEŞMERGE DÜN, 'IRAK KERKÜK'E SALDIRACAK' DEMİŞTİ

"Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi"nden dün akşam yapılan açıklamada, Iraklı güçlerin Kürdistan’a Kerkük’ün güney ve batı bölgesi ile Musul’un kuzeyinden saldırı hazırlığında olduğu duyurulmuştu.