BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.437,23

Sömürge düzeni

Alın size yeni bir milli mücadele amacı

Dünya üzerinde savaşlar artık topla tüfekle olmuyor. Birlik kurmak onun içinde olmak size herhangi bir güvenlik sağlamıyor. Koşulsuz kural, her ülke kendi çıkarları için ülke de satıyor insanlığını da.

Bloklar oluşur ama blok içinde gizli sessiz savaşlar sürer gider.

Amerika’nın Avrupa’yla yaşadığı ekonomik savaşın bazen doğal, bazen yapay oluşu, bu sene içinde karşılıklı dev firmalara uydurma gerekçelerle cezalar yağdırmaları güç savaşlarında yeni düzendir.

Emperyalist arızalar, küresel anlamda zayıf buldukları ülkeler üzerinde av partileri düzenler,  bunu sürek avına çevirirler.

 Hele de ülke içinden onlardan arta kalanları toplayan leş kargaları varsa bu iş çok kolay bereketli ava dönüşür.

Kurdukları ve öncüsü oldukları uluslararası tüm kurum ve kuruluşlar nalıncı keseri gibi kendilerine yontmakta. Biraz palazlanıp durun beyler bu hesap yanlış dediğinizde başınızı biraz kaldırdığınızda tepelemeye çalışırlar.

 Paranın gücüyle oluşturdukları siyasi baskılarla kendilerine muhtaç hale getirip sürüm sürüm edip perişan ederler. Nede olsa sömürge ruhu kanlarında var.

İnsan hakları çıkarlarına göre kendi insanına göredir, birleşmiş milletlerin kaderini sadece 5 ülke birleştirir, geriye kalan ülkeler ne yaşar ne yaşamaz.

AB(İngiltere) temelli dünyaya yön vermeye çalışan Amerika, bir sente bastığı binlerce dolar kâğıtla ve bunun karşılıklarının yine kendi kurallarına göre kılıf uyduran oluşumlarıyla dünyanın canına ot tıkıyorlar.

Bu yüzden Dünya zayıflarken halkları da kasaları da şişmandır.

Amerika da dengesiz hatta ülkeyi iç çatışmaya vardıracak kargaşa hüküm sürerken, seçimi kazanan Donald Trump ın hangi özelliği, ülkeye katacağı değer nedir ki dolar değerleniyor.

Daha seçim sonuçları kesinleşmemişken, onca belirsizlik ve umutsuzluk ülkelerinde kol gezerken, istikrarsızlığın dibinde nasıl oluyor da onlar değil dünya olumsuz etkileniyor

Harcama ekonomisiyle ayakta olan ABD ekonomisinin faiz artırım sinyali gelişmekte olan ülkeleri bu kadar doğrudan etkilememeli.

Sıkıntı şu ABD ve emperyalist anlayış dünyada kaosu hâkim kılıp, istikrarsızlaştırdığı ülkeleri risk gurubuna sokup ülkedeki yatırımları, paraları ürkütüp daha güvenilir alanlara yönlendirmekte

 Ancak, o güvenilir ülke ABD değil.

Yankı felsefesinde katliam kültürüne alışık bu ülkenin oyunları öylesine can sıkıcı hale geldi ki, birçok ülke doların zulmünden kurtulup kendi para birimi hatta altın üzerinden ticaret yapmayı düşünür hale geldiler. Umarım başarırlar.

 İngiltere AB den ayrılmış, birlikte ekonomik daralmanın yanında bir sürü sorunu varken her tür kâğıtları bizim ve dünyanın kanından, terinden daha değerliymiş gibi işlem görmesi enteresan değil mi?

Alın size yeni bir milli mücadele amacı:

Karşılıksız Dolar ve fırsatçı Euro, TL üzerinde darbe yapıyor.

Tankı da topu da bu, piyasadan çekilen dövizin boşluğunu doldurmak lazım.

Rusya’ya, İran’ a yapılan balans ayarını şimdi bize yapmaya çalışıyorlar.

Öyle komplike, planlanmış operasyon ki yaşadıkça öğreniyoruz detayları.

Satranç oyunu gibi hükümete iki piyon verip şah mat yapmanın peşindeler.

O kadar çok cephede savaş vermek zorundayız ki, kurtuluş savaşında yaşlı ve kadınlarımızın sırtına sarılan top mermileri kadar ağır yükler düşüyor, Anadolu’nun gerçek sahiplerine.

Bankada değil de yastık altında döviz i olanlardan medet umuyoruz.

Demek ki durum ciddi…

Ekonomi tansiyon gibidir. Üzülürsen, sıkılırsan, yorulursan tansiyonun yükselir, aynı şekilde dövizde ekonominin gidişatı da budur.

Biz bu badireyi de atlatır mıyız?

 Atlatırız tabi.

Ancak bu iktidara, meclisteki tüm siyasi partilerin ve sayın cumhurbaşkanının siyaset yapma şekline, halka doğru ulaşma ve uluslararası ilişkilerde takınacakları üsluba bağlıdır.

Ne ekersen onu biçersin, tasına ne doğrarsan kaşığına o çıkar sözleri tamda bu günler için söylenmiş sanki.

Yapıcı olmalı konuşmalar kavgalı değil, uzlaşmacı, zayıf değil, güçlü görünmeli.

Öyle ki zayıf görünürsen önce içerideki leş yiyiciler üşüşür halkın geleceğine.

Artık her anlamda posta koyan, boş konuşan, öteleyen anlayış yerine tüm dünyaya karşı doğru mesajlarla içten ve güven verici, kavgasız tutumlarımızı geliştirmek zorundayız.

İktidarın küresel anlamda başarısız olması onun yerine gelecek hiçbir siyasiyi, taraftarını abat etmez.

 Aynı gemideyiz.

 İster başından ister kıçın dan su alsın, gemi herkes i ıslatacak.

Halkın tamamında uyandıracağınız güven ve birlik duygusu karşısında ülkemizin üzerinde uçuşan leş yiyicilerin hamleleri her defasında boşa çıkacaktır.

Yeter ki fedakârlık adil olsun, dolara tepki sadece yastıkta değil, iş çevresinden, İsviçredeki kasalardan da ses gelsin.

İnanırsa bu millet, bozamayacağı oyun yoktur.