BIST 9.710
DOLAR 32,53
EURO 34,80
ALTIN 2.425,36

SKODA SUPERB Test Sürüşü

Euro Ncup güvenlik testinden 5 yıldızı olan Skoda SuperB Türkiye Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından da 2016 “Yılın Otomobili” seçilmişti.

Euro Ncup güvenlik testinden 5 yıldızı olan Skoda SuperB Türkiye Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından da 2016 “Yılın Otomobili” seçilmişti. Otomobil ilk iki nesliyle yeterince dikkat çekememişti 3. nesli ile bunu fazlasıyla hak ettiğini göstermiş oldu.

SuperB’nin ağırbaşlı,zarif ancak sağlam görünümlü bir tasarımı var sınıfın en büyük otomobillerinden biri özellikle 595 litrelik bagaj hacminden etkilenmemek mümkün değil. Üstelik arka camla birlikte açılan bagaj kapağı hem eşya yüklerken hem de boşaltırken işinizi çok kolaylaştırıyor. Otomobil eski yuvarlak hatlarını bırakıp köşeli ve daha net çizgilere sahip artık, buda coupe formuyla birleşince ortaya daha modern bir görünüm çıkarıyor.

İçeriye ilk girdiğiniz an itibariyle geniş bir yaşam alanının etkisinde kalıyorsunuz. Ferah kelimesi bu otomobilin içinde gerçek bir anlam kazanıyor. Arkada ki yolcularda öndekiler kadar rahat ve konforlu hatta daha rahat diyebilirim. Çok uzun boylu yolcuların dahi çok rahat edebileceği baş ve özellikle diz mesafesi var. Ön konsol ve gösterge paneli çok ayrıcalıklı değil oldukça sade hatta biraz klasik diyebilirim ancak sürüş pozisyonu ve tüm kumandalara erişim konusunda sıkıntısız olan otomobillerden.  Orta konsolda 6.5” dokunmatik ekran var, hassasiyeti iyi ve kullanımı kolay. Apple car play ve android auto ara yüzlerini kullanabiliyorsunuz. İçerideki ferah alana yakışır şekilde çokça eşya gözü bulunuyor.

Konfor için düşünülmüş, üç bölgeli klima, havalandırmalı ön koltuklar (opsiyonel), anahtarsız çalıştırma sistemi, bagajı ayağınızla yaptığınız bir hareketle açabileceğiniz sanal pedal, elektronik park freni, ısıtmalı ön cam gibi detaylar bulunuyor.Trafik işareti tanıma sistemi, akıllı park asistanı ki bu sistem sahip olduğu arka bölge trafik asistanı, geri görüş kamerası, paralel park yardımı, park alanından çıkma, ters dikey park etme, düz dikey park etme, optik park sistemi ve ön ve arka park sensörleri ile park konusunda neredeyse size hiçbir iş bırakmıyor yani otomobili park esnasında herhangi bir yere çarpmanızı neredeyse imkansız hale getiriyor.

Güvenlik konusunu sıkı tutan SuperB adaptif hız sabitleme sistemi ile sizi önünüzdeki aracın hızına göre güvenli bir mesafede tutuyor. Standart olarak sunulan çoklu çarpışma fren desteği, sürücü yorgunluk tespit sistemi, direksiyon yönlendirme tavsiyesi, kör nokta uyarı sistemi, yolu koruma asistanı ( bu sistem stabil olmayan sürüş durumlarında emniyet kemerlerini gerer ve içeriye girebilecek yabancı cisimleri önlemek amacıyla camları kapatır), şerit takip asistanı gibi özelliklere sahip.

Otomobil 4 farklı donanım seviyesinde sunuluyor. 1.4 ve 2 litre benzinli ve 1.6 ve 2 litre dizel olarak satışta. Benim test otomobilim 1.6 litrelik dizel motor ve 7 ileri çift kavramalı DSG şanzımanla birlikte 120 beygir güç ve 250 Nm tork değeri veriyor. DSG şanzıman oldum olası favorimdir. Bu otomobilde de vites geçişlerini neredeyse hissetmeniz mümkün değil otomobilin süspansiyon sisteminin başarısıyla sarsıntısız ve yalıtım başarısıyla da sessiz bir sürüşe sahip. Kullandığım süre boyunca ortalama yakıt tüketim değeri 6.3 oldu. Islak virajlı yollarda kullandığım zamanlarda yüksek hızda dahi dengesini bozan bir tepki görmedim. Büyük ve ağır cüsseye rağmen seri ve net bir otomobil. Kesinlikle aldığı yılın otomobili ünvanını hak ediyor. Otomobilin üncel fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.