BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Skandal! Camiler kapatılıyor imamlar sınır dışı edilecek

Avusturya'nın muhafazakâr hükümeti, dış finansman alarak ülkede faaliyet gösteren imamların sınır dışı edileceğini, yedi caminin de kapatılacağını duyurdu.

Abone ol

Türkiye karşıtlığı ile bilinen Avusturya’nın genç Başbakanı Sebastian Kurz, skandal bir açıklama yaptı. Kurz, “İslam’ı siyasallaştırdığı” iddiasıyla 7 camiyi kapatma kararı aldığını açıkladı.

Kurz, “Bu kararın arkasında Nisan ayında Türkiye’nin destek verdiği bir camide 1. Dünya Savaşı’ndaki Çanakkale Savaşı’nın çocuklar tarafından canlandırılma fotoğrafları var. Soruşturma sonrasında bu karar alındı. Paralel topluluklar, siyasi İslam ve aşırıcılığın bu ülkede yeri yok” açıklamasını yaptı.

Haftalık Falter gazetesi, geçtiğimiz günlerde etkinlikten fotoğrafları paylaşmıştı. DİTİB’e bağlı Avusturya Türk İslam Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Birliği (ATİB) o dönemde fotoğrafları kınamış ve yaşananlardan dolayı üzüntü içinde olduklarını duyurmuştu.

Kurz daha önce camide sergilenen bu oyun için “Bu yaşananların Avusturya’da yeri yok. Hükümet olarak bu tür konulara bundan böyle sıfır tolerans göstereceğiz. Tüm gücümüzle bu olumsuz gelişmelerle mücadele edeceğiz” demişti. Ülkede ATIB’in kapatılıp kapatılmaması konusu tartışmaya açılmıştı.

40 İMAM SINIR DIŞI EDİLECEK : Avusturya basınında yer alan haberlerde ATİB’in immalarının sınır dışı edileceği belirtildi. Avusturya İçişleri Bakanı Herbert Kikcl, ATİB bünyesinde görev alan 40 imamın sınır dışı edilebileceği açıkladı.

Camileri kapatma kararına Türkiye'den sert tepki!