BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Sig Sauer nedir hangi ülkenin Cumhurbaşkanı Erdoğan artık almayın dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada Sig Sauer silahlarını almayın dedi. Sig Sauer silahlarını kim kullanıyor Sig Sauer özellikleri ne? Sig Sauer hangi ülke yapımı? Tüm detaylar internethaber'de.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamarından sonra Sig Sauer silah merak edilmeye başlandı. Erdoğan'ın artık kullanmayın dediği Sig sauer silahların özellikleri ne? Sig Sauer hangi ülke yapımı?

Sig Sauer, J.P. Sauer & Sohn Maschinenbau GmbH isimli Almanya - İsviçre ortaklığı firma tarafından üretilen bir tabanca markası. Üretici firma 1751 yılından bu yana makine üretimi yapmaktadır ve merkezi Almanya`dadır. 9 mm çapında mermi kullanan yarı otomatik Sig Sauer zorlu dayanıklılık testlerinden kolayca geçebilmesi, her koşulda çalışması, çok dengeli oluşu, sonsuz namlu ömrü ve asla tutukluk yapmaması gibi sebeplerle Türkiye`nin SAT ve SAS komandoları da dahil olmak üzere devletin bir çok özel kuvveti tarafından tercih edilir.p226 modeli hariç elle kontrol edilen bir emniyet sistemi yoktur. Bununla birlikte, tetik emniyeti bulunduğu için düşme, çarpma gibi sebeplerle ateş etmez. Emsallerinden daha pahalıdır.

DÜNYA LİDERLERİN KORUMALARININ TERCİHİ

Dünya liderlerinin yakın korumaları tarafından da tercih edilen Sig Sauer model silahların teknik özellikleri ise şu şekilde:
Kalibre: 9 mm Luger.357 SIG, .40 SW
Uzunluk: 180 mm
Namlu uzunluğu: 99 mm
Ağırlık(boş): 770 g
Kapasite: 12+1

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan bugün yaptığı açıklamada Sig Sauer ile ilgili olarak, "Biz kendi paramızla silah almak istiyoruz onlar vermiyor. Bundan sonra artık Bakanım da burada söylüyorum, Sig Sauer diye bir silahı bizim polis teşkilatımız kullanmayacaktır. Çünkü onlardan almaya devam ettikçe bize tembellik geliyor. Biz kendi ürettiklerimizle yapalım. Bu planların hedefi Türk milletine diz çöktürme planıdır'' ifadelerini kullandı.