BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98

Sibel Can Etimesgutluları büyüledi

Sibel Can Etimesgutluları büyüledi

Etimesgut’ta anadolu can’landıetimesgut belediyesi’nin 17 eylül’de başlayan 7. uluslararası anadolu günleri kültür ve sanat festivali muhteşem bir final programı ile sona erdi. 10 gün süren ve 500 binden fazla kişinin ziyaret ettiği festivalin finalinde sahne alan ünlü sanatçı sibel can konserine...

Sibel Can Etimesgutluları büyüledi

ETİMESGUT’TA ANADOLU CAN’LANDI
Etimesgut Belediyesi’nin 17 Eylül’de başlayan 7. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali muhteşem bir final programı ile sona erdi. 10 gün süren ve 500 binden fazla kişinin ziyaret ettiği festivalin finalinde sahne alan ünlü sanatçı Sibel Can konserine, İlçe Emniyet Müdürlüğü raporuna göre 150 binden fazla kişi katıldı. Festival alanı hınca hınç dolarken, festival alanına giremeyen binlerce kişi konseri dışardan izledi.

Sibel Can Etimesgutluları büyüledi

Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Sibel Can, verdiği konserle katılımcıları coşturdu. Eski ve yeni şarkılarından oluşan repertuarıyla büyük beğeni toplayan Sibel Can’a Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve eşi İlknur Demirel çiçek ve teşekkür plaketi verdi. Sibel Can da Başkan Demirel ve eşinin jestine şarkıları ile karşılık vererek; “Bulursun Beni” adlı şarkısını Demirel ve eşi İlknur Demirel için okudu. Sibel Can’ın şarkılarına alanı dolduran onbinlerce Etimesgutlu eşlik etti.

Sibel Can Etimesgutluları büyüledi

OSMANLI DEFİLESİ
Festivalin finalindeki Sibel Can konserinden önce Osmanlı Defilesi gerçekleştirildi. Ünlü mankenlerin sunduğu Osmanlı kıyafetleri izleyenler tarafından büyük ilgi gördü. Yaklaşık 45 dakika süren defile boyunca, onbinlerce kişi sahneden gözlerini alamadılar. Ayrıca festivale katılan dernek, vakıf ile Türk Cumhuriyet ve topluluklarına ait geleneksel kıyafetler de mini defileyle izleyenlere sunuldu. “Geçmişten Bugüne Anadolu Defilesi”nde, Anadolu giyim kültürü festivale katılan gönüllü mankenlerce tanıtıldı.

Sibel Can Etimesgutluları büyüledi

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, birinci başkanlık döneminde başlattıkları festivalin 5 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl yapılan 6.’sından sonra bu yıl 7.’sini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiklerini söyledi.
Demirel, amaçlarının Doğu Türkistan’dan Balkanlara, Kırım’dan Kerkük’e bütün Türk dünyasını Etimesgut’ta buluşturmak ve tüm dünyadaki Türk topluluklarının yerel kültür ve sanatlarını Başkent’te buluşturarak bir potada kaynaştırmak olduğunu kaydetti. Ankara’nın sosyal profilinin Etimesgut’ta tam anlamıyla temsil edildiğini belirten Demirel; “Ankara’da, yurdumuzun dört bir yanından gelerek burasını yeni vatan kabul etmiş kardeşlerimiz yaşamaktadır. Hemşehrilerimizin, ana vatanlarındaki geleneksel kültür ve sanatlarını yaşatmalarında hiçbir sakınca görmediğimiz gibi, bilakis mahalli kültürün milli kültürümüze kazandırılması ve milli kültürümüzün bu yolla güçlendirilmesinin doğru ve gerekli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.