BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91

Sheraton Ankara’da 8.Chef 8 Rüzgarı

2-3 Haziran 2013 8.Chef 8 Ankara Sheraton Otelinde Türk mutfağının Ege’den İç Anadolu’ya Güneydoğu Anadolu’dan dünyanın dört bir yanına ananelerimizin Anadolu’daki birbirinden farklı lezzetlerini kendilerine özgü sunumlarıyla mutfak severlerle buluşturdu.

Merhabalar,

Bol lezzetler olsun.

Türk mutfağının tanığı olmak ve sizlerle paylaşmak ayrı bir lezzet, hissiyat, dokunuş, mutluluk benim için. Anadolu’daki lezzetlerimizi, yemek kültürümüzü, geçmişimizden bu güne ve yarınlara taşıyan Türk mutfağının yemek ustaları, Türkiye Aşçıalar Federasyonu (TAFED) Başkanı  Zeki Açıköz önderliğinde 2005 yılında başlayan Chef 8 Gurme Gecesi ve Chef 8 Gala Gecesi Başkent aşçılar ve turizm birliği Derneği (BASATDER)’in düzenlediği 2-3 Haziran 2013 8.Chef 8 Ankara Sheraton Otelinde Türk mutfağının Ege’den İç Anadolu’ya Güneydoğu Anadolu’dan dünyanın dört bir yanına ananelerimizin Anadolu’daki birbirinden farklı lezzetlerini kendilerine özgü sunumlarıyla mutfak severlerle buluşturdu.

  

TAFED Başkanı Zeki Açıköz’ün anlamlı açılış konuşmasıyla başlayan gecede BASATDER Başkanı Reşat Erdemir başta olmak üzere bu özel organizasyonu  gerçekleştiren Türk aşçıları, ülkemizin 7 bölgesi ve Kıbrıs’ın lezzetlerini unutulmak yerine hafızalara kazıyan birlik ve beraberliğin aynı tencere de aşa dönüştüğü bir geceye imzasını attı.

  

Türk Mutfağının öncü İsmi Zeki Açıköz, “Türk aşçılarını ve onların hünerli ellerinden çıkan lezzetlerini tüm dünya ile tanıştırmak için kalbimizle, profesyonelliğimizi birleştirdik, özümüzle, sözümüzle, duruşumuzla neysek oyuz. Amacımız; Türk mutfağını sağlam temeller üzerine yapılandırmaktır. Temelimiz ne kadar sağlam olursa üzerine o kadar çok gelişerek, çoğaltarak ekleyebiliriz.

  

Öyle yetenekli, pırıl pırıl genç aşçılarımı var ki başarılarıyla, yaptıklarıyla tüm dünyada örnek gösterilecektir. Bütün amacımız, azmimiz, inancımız, Türk mutfağının hatıra defterini unutulmazlarla doldurmaktır. 

  

Artık, Türkiye’nin en önde gelen otellerinin mutfak şefleri Türk aşçılarımızdan oluşmaktadır. Dünyanın Hindistan’dan Fransa’ya her yerine menülere, Türk yemekleri özellikle konulmaya başlanılmıştır. Amerika’dan Dubai’ye Türk mutfak şefleri özellikle tercih edilerek, Anadolu’da ki yemek kültürümüzü dünyaya tattıracaktır.”

  

Timsahın Kuyruğunu Bile Yerim

“Farklı lezzetler, tadına doyum olmaz yemekler için denerim, tadarım, ölçerim, biçerim, en iyisini sunarım. Ülkemizin 7 bölgesinde öyle güzel bir coğrafya, öyle güzel bir toprak ki Anadolu her derde deva bin bir çeşit otlarımız, sebzemiz, meyvemiz, her şeyimiz var bizlere de Türk aşçıları olarak bu lezzetleri en güzel şekilde yapmak ve sunmak gurur kaynağıdır. Mutfak, emektir, hassasiyettir, özveridir. Bir çömleğin içerisindeki maharetli ellerin pişirdiği güvecimizden zeytinyağlılarımıza biz yemeğin en iyisini yaparız.”

  

İyi bir yemek;  genç ve güzel insanların ve gülen yüzlerin adeta habercisidir.

“Sağlıklı beslenme, mutfağı doğru yönetmek, sevgiyle pişen yemek, dostça kurulan sofralar birliğin beraberliğin, hoşgörünün, barışın sembolüdür. Bizler mutfağın sanatçılarıyız ve üzerimize düşeni en iyi şekilde icra etmeliyiz.”

  

Zeki Açıköz ve Türk mutfağına gönül veren, hayatı yemek yaparak güzelleştiren bu özel insanlar 8. Chef 8’de de Türk Mutfağının değerleri için Ankara’da bir araya geldi. Onların yaptıklarının takipçisi olmaya ve sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Bu akşam da muhteşem bir gala ile 8.Chef 8 taçlanacak.

Soframız Bereketli Olsun…