BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36

Sheraton Ankara Hotel & Lugal A Luxury Collection Hotel

Dormen, şapkasını çıkardı aracın kapısını nazikçe açtı, şık bir şekilde “hoş geldiniz Ankara Sheraton Hoteline” dedi. Otelcilikte karşılamanın ne kadar önemli ve özel bir hassasiyet olduğunun ilk izlenimini doğru ve olması gerektiği şekilde uygulayan bir

Merhabalar,

Dormen, şapkasını çıkardı aracın kapısını nazikçe açtı, şık bir şekilde “hoş geldiniz Ankara Sheraton Hoteline” dedi. Otelcilikte karşılamanın ne kadar önemli ve özel bir hassasiyet olduğunun ilk izlenimini doğru ve olması gerektiği şekilde uygulayan bir anlayışla başladı başkentteki konaklama periyodum.

  

Daha sonrasında oteli yaşamaya başladım, en çok dikkatimi çeken güven veren, kusursuz, kendine özgü servis ve hizmet anlayışıydı.  Bir otelle ilgili iyi yada kötü yönde düşüncelerinizi belleğinizde bıraktıklarıyla paylaşırsınız sonrasında.

  

Evet, Ankara’nın yüz akı olmuş, yerli ve yabancı sayısız protokole, ünlü ve ünsüz birçok kişiye ev sahipliği yapmış Sheraton Ankara Hotel’i bana bir kez daha şunu hatırlattı son dönemlerde ülkemizin dört bir yanında farklı konseptlerle en son teknolojiler kullanılarak yepyeni oteller açılıyor farklı mimariler, farklı ayrıntılarla ama içini kurgulamakta onu yaşatmakta aynı dengeyi sağlamak göründüğü kadar kolay olmuyor ve burada hizmet sektörünün en önemli unsuru olan insan faktörü, yetişmiş, tecrübeli, dinamik, yaptığı işe hakim ekip ruhunun önemi ortaya çıkıyor. Fark da iyi ya da kötü değerlendirmelerde bu doğrultuda, bu yaklaşımda o oteli eksi ya da artı yönde etkiliyor misafir gözüyle değerlendirilmesinde ve görülmesinde.

Farklı tercihler, farklı renkler, farklı coğrafyalardan gelen insanlara ortak bir memnuniyette bir sunuşla ev sahipliği yapabilmektir otelciliğin ritüeli.

  

Sheraton Ankara Hotelinde de gerek otelin yatırımcılarının gerekse yöneticilerinin fiziki yıpranma, dış görünüş ve içerikle ilgili detaylarda yenilenme ve mevcut yapıyı daha iyi, göze daha şık görünür hale getirmeleri gerekiyor. Bununda bilincinde oldukları kanısındayım ama en kısa sürede uygulamaya sokmaları gerekiyor.

Örneğin: odalardaki minibar sisteminin mutlaka düzenlenerek, Sheraton Ankara’ya yakışan en iyi ürün çeşitliliğinin misafirin tercihine sunulması gerekiyor.

  

Sezar’ın Hakkı Sezar’a

Başka Bir İsteğiniz Var mı? Afiyet olsun

Sheraton Ankara otelinin servis ve hizmet anlayışını mükemmel bir şekilde yaşatan servis ve mutfak ekibinin bütünlüğü, ekip ruhunu sizlerle paylaşmamak, farklarını ifade etmemek böylesine güzel bir ekibe haksızlık yapmak olurdu. Küçük gibi görünen ama övgüyle ifade edilip anlatılacak dokunuşları var hizmet ve servis mükemmeliyeti kalitesi ve bütünlüğü adına. Serviste Turan Kalyoncu, Ömer Karakaş, Erkan Yeresaçan, Ramazan Bayar ve ekipleri çok iyi koordine olup birebir misafiri anlamak ve isteklerine en iyi şekilde sunumlar yapmaktan mutluluk duyuyorlar. İşlerini severek, tecrübelerini sergileyerek yapıyorlar. Güler yüzlü, saygılı, içten, samimi ve profesyoneller.

  

Gözle sizi hiç rahatsız etmeden birebir temas kurup isteğinizi en hızlı şekilde, zaman yönetimi ve kaliteli servis anlayışıyla yerine getiriyorlar.  Ankara da bir mekanı sordum servis görevlisine, bilmiyorum sizin için öğreneyim dedi  ve iki dakika içerisinde adresi, iletişim numaralarını bir kağıda yazarak yanıma geldi ve beni bilgilendirdi.

  

Yine Ankara’da ki saygın bürokratlardan dostum Necip Avcı beni ziyarete geldiğinde ceketlerimizi çıkarıp sandalye ye koyduğumuz da oturduğumuz masanın hemen yanına vestiyer getirilerek ceketlerimizin asılması son derece şıktı.

  

Otelcilikte küçük ayrıntıların ne kadar önemli olduğunun da anlamlı bir ifadesiydi. Sheraton Ankara Hotel’in mutfak şefi Zeki Açıköz’ün de sohbetimize katılması başkent ziyaretimizi keyifli bir dost sohbetiyle bütünlememize vesile oldu.

Türk mutfağının özü, sözü, lezzeti bir mutfak lideri Zeki Açıköz; Aşçılık mesleğinin marifetlerini, önemini, nasıl icra edilmesi gerektiğini, iştirak ettiği her organizasyonda doğru tanımlayan, anlatan, Türk mutfağının geleceği için yarınlara bakan, adım atan bir isim. Her zaman yaptıklarının arkasındayız.

  

Zeki Ustanın yetiştirdiği birçok genç şefimiz var Koray Türk’te bu otelde keşfettiğim yaptıklarıyla, kendine özgü sunumlarıyla dikkatleri çeken bir isim ama mutfaktaki her bir çalışan büyük bir hassasiyetle ve özveriyle işini çok severek çalışıyor. Genel olarak şunu ifade etmeliyim ki Sheraton Ankara Hotel’inin yeni genel müdürü ve yardımcısı oldukça şanslı, böylesine kaliteli, düzgün hizmet aşığı servis ve mutfak ekibi olduğu için. Onların yaşattıkları da bir kez daha ağırlamak bir sanattır dedirtti.

  

Veda Vakti

Valizimle resim çekilmek için izin istedim kapı karşılama ekibinden ve sonrasında taksinin kapısı açıldı, dormen şapkasını çıkardı kapımı kapattı “Güle güle yine bekleriz” diyerek uğurladı.

İşte yaşayan bir otelcilik anlayışı, sözün özü otelcilik; Karşılama, Ağırlama, Uğurlama…

Tatil tadında kalın.