BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,32

SGK yı rahat bırakın

Öküzün gamsızı kasabın bıçağnı yalarmış.

Dünya nekadar tuhaf bir yer ,her canlı hayatta kalama güdüsünün esiri neyi nerden aşırıpta güçlü kalmak istiyor bir bilseniz

Helede sinekten yağ çıkarmak kendini güvende hissetmeyen toplum bireylerinin vaz geçemediği takıntılı yaşam biçimidir.

Dünya tuhafsa canım türkiyem bu kelimeyi kıskandıracak tüm kelime karşılığında kendine münhasır özel bir ülke .derenin taşıyla derenin kuşunu vuran avcı sürüsü,fırsatcı,yüzsüz,hırsızlıklara kılıf ustası,

İşin özü şu ki sgk halk sağlığı daire başkanlığı sut denilen kısaca hastalar için özel yada kamu hastanelerine tedavi karşılığında ödediği rakamları açıklar ve öder.

Ödeme yaptığı hasta gurubu içinde fizik tedavi hastalarından beyin felçli hasata çocuklar ibaresiylede spastik çocuklarıda kapsayan fiyat açıklamıştır, ve 140 arti kdv ödemektedir.

Burya kadar ne var bunda ne güzel diyeceksiniz.bencede tedavi hizmeti vermesi ve ödemesini yapması sosyal devletin gereği diyip  şapka çıkarıyorum

Ancak bilmediğiniz bir şey, spastik çocuklara fizik tedavi hizmetini veren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleride var.sıkı durun bu kurumlara devlet nekadar üçret ödüyor ,konuya uzaksanız bilemezsiniz söylüyorum 50 tl kdv de içinde.

İki farklı kurum iki farklı fiyat.

Hastanelerin belki farkı vardır diyeceksiniz .

Evet bencede farkı var, farkı doktor dayanışması,

Rehabilitasyon merkezlerine gelen çocuklar, heyet raporuyla teşhisi konmuş proğramı yapılmış hastaneler tarafından heyet raporuyla yönlendirilmişlerdir,özel hastanelerdede aynı süreç geçerlidir.

Her ikisindede tedaviyi fizyo terapistler uygular,

Eksiğine, fazlasına girmeyecegim.ancak ortada ciddi bir fiyat farkı var,madem rehabilitasyon merkezlerinde bu hizmet 50 tl ye yapılıyorsa ödenen fazladan 90 tl  nin hesabını kim verecek,

şahsen sgk pirimi ödeyen biri olarak bu durum beni ziyadesiyle rahatsız etmektedir.eşit işe eşit üçret felsefesine ne oldu.

Maliye bakanlıgı rehabilitasyon merkezlerine fizik tedavi için bütce uygulama talimatlarında 50 tle ödenir derken sgk nın böylesi bonkörlüğünün arkasında yatan gerekceleri doğrusu bilmek isterim.

Yok aslında bu işin karşılığı 140 tl dir diyorsanız, ozaman yazıktır rehabilitasyon merkezlerinede aynı üçreti uygulayın, onlarada 140 tl ödeyin milletin kafasındaki parazitlenmeyi giderin.

Kaldıki bu çocukların hastanelerde yetişkin hastalarla aynı ortamda rehabilite edilmeye çalışılması doğru değil.olay sadece fizik tedavi değil aynı zamanda pedegojik özel eğitim süreçleride var.

Konu ödeme, para olunca kılı kırk yaran, deveye hendek atlatan fedakar brokrasinin, bazı meslek gurublarına gösterdiği hassasiyetin her alanda hayat bulmasını ,yaşatılmasını temenni ediyorum.

Bu yazıyı yazdım nedeni  sevdiğim bir ata sözünde gizli.

Öküzün gamsızı kasabın bıçağnı yalarmış.

Öküz yerine konmayacağımız nice yıllar diliyorum.