BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,83
ALTIN 2.428,60
ŞEVKET TEZEL / TÜM YAZILARI
TÜM YAZILARI
Memuriyette hizmet intibakına dair özellikli durumlar Özel sektörde geçen sürelerin memuriyette intibakı gibi vekil memurlukta geçen sürelerin, askeri personel olarak geçen sürelerin veya istifa sonrası dönüşte memuriyette intibakı da önemli olmaktadır.
Evde çocuk bakım parasından yararlanmada bunlara dikkat İSTANBUL ve Ankara'daki çalışan annelerin Aralık 2016 - Ağustos 2017 arasında evde çocuk bakım parasından faydalanmaları Şubat 2017 - Ekim 2017 arasında gerçekleşecek.
İstanbul ve Ankara’da çalışan yeni annelere müjde! Kadının çalışma yaşamındaki yerini sağlamlaştıracak uygulama ile İzmir, Antalya ve Bursa'dan sonra İstanbul'da ve Ankara'da çalışan annelerin 2 yaşından küçük çocuklarının bakım parası da devletten karşılanacak.
Kademeli otomatik BES‘te kim ne yapacak? Otomatik BES kademeli olarak 01.01.2017'den itibaren uygulamaya geçiyor. Uygulamanın yeni olması ve hatalı işlem yapmama açısından işçi-işveren ve BES şirketinin görev, hak ve sorumluluklarını bilmesinde fayda bulunuyor.
Okul aile birliklerine yargı müjdesi Okul Aile Birliklerinin kamu işyeri sayılarak beş puanlık prim teşvikinden yararlandırılmaması, teşvik nedeniyle cezalar uygulanması konusundaki MEB ile SGK arasındaki anlaşmazlığı Danıştay sona erdirdi.
Emeklinin 100 TL zammı 2017'de ne olacak? Hesaplama şeklinin farklılığından dolayı 2017 yılında emekli olacak Emekli Sandığı emeklileri 100 TL'lik zamdan faydalanabilecek iken SSK ve Bağ-Kur'dan 2017 yılında emekli olacakların 100 TL ek zammı henüz bulunmuyor.
Memurlar rapor uygulamasında bu haklarını biliyor mu? Memurların memuriyet mahalli dışında iken veya yıllık izinde iken hastalıklarına dair istirahat raporu almaları, raporlu iken göreve başlamak istemeleri halinde bu durumlara özgü uygulamalar özellik arz etmektedir.