BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,36
HABER /  MEDYA

Sevilay Yılman Bodrum'daki o 17 saniyeyi anlattı

Bodrum'da depreme yakalanan isimlerden birisi de Habertürk yazarı Sevilay Yılman oldu. Dehşet anlarını bugünkü köşesinde yazdı.

Abone ol

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Muğla açıklarındaki 6.6 büyüklüğündeki depreme Bodrum'da annesinin yazlığında yakalandı.

Korku dolu anları bugünkü köşesinde okurlarıyla paylayan Yılman, can kaybı olmamasının nedenini imar planına bağladı.

Aynı sarsıntının İstanbul ya da İzmir'de olması halinde hasarın çok büyük olacağını söyleyen yazar, "Bodrum’u bu kadar şiddetli depreme rağmen yıkmayan tek şey, evlerin tamamının yüksek katlı olmaması. Düşünün... Bizim sitede 150’ye yakın ev var. Dün site yönetiminden öğrendim, tek bir evde, tek bir küçük çatlak dahi oluşmamış." diye yazdı. Yılman deprem anını köşesinde böyle anlatıyor:

ÖNCE İNANILMAZ BİR GÜMBÜRTÜ KOPTU

Bu keyifli sohbet sonrası odalarımıza çekildik. Annem dizlerinden rahatsız olduğu için alt kattaki odada yatıyor. Ağabeyim de gece yalnız kalmasın diye onun yanında. Ben de üst kattaki odalardan birinde. Banyoya gittim, elimi yüzümü yıkadım. Dişlerimi fırçaladım ve en son yatağa girmeden de oğlumu bir yokladım telefonla.

“Aman oğlum sakın alkol almayın. Burada yollar biraz tehlikeli, arabayı yavaş ve dikkatli sürün” mealinde bir yığın tembihten sonra da yatağa uzandım.

Belki 5, belki 6 saniye sonra... Önce inanılmaz bir gümbürtü koptu yerin altından. Sonra da başladı sallanmaya. Ama öyle böyle değildi. Annemin “Aşağı innn!!! Kızım aşağı innn!” şeklindeki bağırışlarını duyuyordum ama öyle sallanıyordu ki yeryüzü yerimden kıpırdayamıyordum.

O 17 SANİYE BANA SAATLER GİBİ GELDİ

Hâlâ yazarken bile tüylerim diken diken oluyor inanın. O an yapabildiğim tek şey, evin az sonra üzerime yıkılacağını düşünüp dua etmekti. Çok iyi hatırlıyorum ağzımdan şu cümlelerin döküldüğünü: “Ey Allah’ım... Sen bana neyi layık görüyorsan ona amadeyim.”