BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98

Sevgililer dünü müessesesi

Sevgililer dünü müessesesi

Yalnızların isyan edip anlamsız bulduğu, sevgilisi olanların çoğunun özel planlar yapıp birbirine hediye gönderdiği o tarih. 14 Şubat.

Aslında çoğumuz da değiştik. Yaşam şartlarımız o kadar zor ki, sevgilimiz bile olsa o gün hediye almaya paramız olmayabiliyor. Bunu da “offf o günü kutlamak çok mainstream yiaa” diyerek geçiştirebiliriz. O günün dışında arada sevdiceğinin başucuna sevebileceği bir kupa alıp koymak, beğeneceğini düşündüğü bir parfüm ya da aksesuar almak çok daha tercih edilesi elbette. Ama bunu yapan insanların da nesli tükeniyor giderek. Çünkü hala etrafımda sevdiceğine aldığı hediyelerin taksitlerini ödeyen arkadaşlarım var.

Gelelim o güne. Aslında bu kadar isyan edecek, reddedecek bir durum yok ortada. Bana sorarsanız sevgililer günü kutlamakla, doğumgünü kutlamak aynı şey. İkisi de bana gereksiz. Ha sorun bende, onu biliyorum. Benim dışımdaki genel insan –hatta kadın- profilinin sesi olabilirim. Çünkü yapılan bir araştırmaya göre önemsemediğini iddia edip o gün sevgilisinden bir hediye ya da kutlama göremeyen kadınların %80’i tartışma yaratıyormuş.

Evet. Öyledir. Neden mi?

Düşünsenize. İşyerinizde en az 4 kadın var ve bu kadınlara tek tek çiçek geliyor o gün. Size gelmiyor. İster istemez içten içe bir burukluk oluşuyor. O gün iş arkadaşlarınıza yansıtmadığınız sıkıntıyı sevdiceğinize vereceksiniz haliyle. Sorsanız “hayır o sebepten değil” diyecek. Bilin. Evet, o sebepten.

Yani diyeceğim odur ki, bunu okuyan sevgili sevgililer. Geç kalmış sayılmazsınız. Bugün sevdiceğinize küçük bir sürpriz yapıp aklınızda olduğunu hatırlatın. Bir hediye almak için bir gün bence müthiş bir fırsat. Kaçırdıysanız da önemi yok. Bugün göndereceğiniz güzel bir notla sevdiceğinizi mutlu edin.

Çünkü hayat kısa. Kuşlar uçuyor.

Mutluluk bir çiçek, küçük bir hediye kadar basit işte.

Bu kadar.