BIST 9.098
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sesine güvenenler yarışmaya!

Etimesgut Belediyesi sesine güvenen genç yetenekleri ses yarışmasına bekliyor.

Abone ol

Etimesgut Belediyesi Türk müziğine yeni sesler kazandırmak ve genç yeteneklere kapılar açmak amacıyla ses yarışması düzenliyor.

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek “1. Amatör Sesler Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Ses Yarışması” için kayıtlar başladı. Kayıtlar 19-23 Ekim tarihleri arasında Kent Konseyi Binası’nda alınacak.

Kayıt işlemlerinin ardından katılımcılar 24-28 Ekim tarihleri arasında ön elemeden geçmek için ter dökecekler. 5 kişilik jüri, Etimesgut Belediyesi Konsrervatuarı’nın öğretim elemanlarından oluşacak. Seçici kurul tarafından THM dalında 5, TSM dalında 5 olmak üzere toplam 10 kişi finalde yarışmaya hak kazanacak.

FİNAL 29 EKİMDE

Yarışmanın finali 29 Ekim tarihinde Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Canlı performanslarını sergileyecek yarışmacılar ilk üçe girmek için mücadele edecekler. Alanlarında uzman juri üyeleri, THM ve TSM branşında ilk üçe girecek yarışmacıyı belirleyecek. Yarışmanın sirincisine altın hediye edilecek.

BAŞKAN’DAN DAVET

Etimesgut Belediye Konservatuarı’nı 2002 yılında Etimesgut’a kazandıran Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, genç yetenekleri Türk Müziğine kazandırmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Belediye olarak Türk kültürü adına ne varsa yaşatmayı ve gelecek nesillere en doğru şekliyle aktarmaya çalışıyoruz. Bu amaç doğrultusunda düzenlediğimiz yarışmamıza, sesine ve yeteneğine güvenen tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.