BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,68
HABER /  SAĞLIK

Sertleşme sorununda teşhis nasıl konulur? Tedavi seçenekleri nelerdir?

Erkeklerde sertleşme problemi - sertleşememe - sertliği sürdürememe cinsel aktivite sırasında penisin yeterli sertliğe ulaşamaması veya sertleşmenin yeterince sürdürülememesi durumu sertleşme problemleri olarak anılmaktadır. Üroloji uzmanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman cevapla.tv'nin sorularını yanıtladı.

Abone ol

Erkeklerin yaşamaktan korktuğu bir sorun olan sertleşme sorunu cinsel hayatı olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle sertleşme sorunu nasıl tedavi edilir gibi sorular da erkekler tarafından merak edilenler arasında gelmektedir. Üroloji uzmanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman cevapla.tv'nin sorularını yanıtladı. 

Sertleşme sorunu tedavi seçenekleri arasında birçok yöntem olsa da ilk aşama erektil disfonksiyon teşhisi ile sorunun ana nedeninin saptanmasıdır. Bu sayede doğru bir tedavi planı geliştirilerek kişinin hayat kalitesi yükseltilebilir. Bir hastalığın teşhis koyulması için 3 basamak vardır; hastayla konuşup hastalığın öyküsünü almak, muayene etmek, laboratuvar testleri ve görüntüleme yöntemleriyle bu teşhisi kesinleştirmek. Aynı şey sertleşme içinde geçerlidir.

Ereksiyon kusuruyla karşımıza gelen bir erkekte bazen yarım saat sürecek bir uzun konuşmayla hastanın geçmişteki sağlık öyküsünü alırız arkasından fiziksel bir muayene yapar ve daha sonra da bir takım kan tahlilleri, filmler ve görüntüleme yöntemleriyle teşhisi kesinleştiririz.

Kaynak: cevapla.tv